Kroatië - Spanje live op tv en online (finale Nations League)

Kroatië - Spanje live op tv en online (finale Nations League)
Wie wint de derde Nations League?

Sport :

Na een klinke overwinning - overigens wel na verlenging - op het Nederlands elftal is Kroatië de ploeg die de finale van de Nations League heeft bereikt. In die finale neemt men het op tegen Spanje, die wonnen van Italië in de tweede halve finale. De finale is op zondag 18 juni om 20.45 uur te zien op NPO 1, Ziggo Sport (en Ziggo Sport Voetbal) en ook online via NOS.nl en een livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Kroatië - Spanje

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Nederlands elftal
Kroatië begon als de underdog in de wedstrijd in De Kuip, maar al snel bleek dat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic niet onderdeed aan die van Ronald Koeman. Na een vlugge 1-1 en 1-2 in de tweede helft dwong Noa Lang met zijn goal nog een verlenging af, maar daarin walste de Kroaten over het Nederlands elftal heen.

Verrassing
De grote verrassing van de Nations League Finals is echter Spanje. De jonge ploeg wist donderdag op zeer knappe wijze de Italianen te verslaan met 2-1. Ondanks een penalty van de Italianen hadden ze geen schijn van kans in de wedstrijd, die dan uiteindelijk ook werd beslist in het voordeel van de Spanjaarden.

De Nations League-finale Kroatië - Spanje is op zondag 18 juni om 20.45 uur te zien op NPO 1, Ziggo Sport, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's