Serierecensie: in Zitten en Zwijgen gaat beerput over de Nederlandse vrouwengevangenis open

Serierecensie: in Zitten en Zwijgen gaat beerput over de Nederlandse vrouwengevangenis open
Een Videoland Original van geroemde documentairemaker Jessica Villerius

Film :

Vanaf 26 juni is de documentaire Zitten en Zwijgen te zien op Videoland. Vrouwen in Nederlandse gevangenissen krijgen terwijl ze opgesloten zitten in hun cel vaak te maken met ernstig misbruik op allerlei niveaus. Van heftige intimidatie, pesterijen, het onthouden van goede medische zorg en seksueel grensoverschrijdend gedrag tot aanranding en zelfs verkrachting. Lees hier de serierecensie van Zitten en Zwijgen: misbruik in de vrouwengevangenis.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nieuwersluis en Ter Peel
Er vinden schokkende misstanden plaats achter de gesloten deuren van twee van de drie Nederlandse vrouwengevangenissen. Zwolle, Nieuwersluis (Utrecht) en Ter Peel (Limburg). In twee daarvan -Nieuwersluis en Ter Peel- lijkt veel te gebeuren wat het daglicht niet kan verdragen. Documentairemaker Jessica Villerius en haar team deden anderhalf jaar onderzoek.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ n.n.b.

Documentairemaker Jessica Villerius, bekend van imponerende documentaire De Kinderen van Ruinerwold, laat weer van zich horen. Voor deze Videoland Original hebben Jessica en haar team contact gehad met 132 vrouwen die in de gevangenis hebben gezeten of nu nog vastzitten. Van deze 132 vrouwen hebben 76 vrouwen verklaard zelf grensoverschrijdend gedrag te hebben meegemaakt of dit te hebben gezien. In de serie vertellen meerdere vrouwelijke (ex-)gedetineerden voor het eerst hun verhaal. Naast de oud-gedetineerden, sprak Jessica’s team met medewerkers, oud-medewerkers en een voormalig gevangenisdirecteur. Een verontrustend en shockerend verhaal wat zeker gezien moet worden. Vier sterren.

Cast
Naast Jessica Villerius (De kinderen van Ruinerwold en Emma wil leven) zijn onder ander ook advocaten Johan Oosterhagen en Hannah Berman te zien in deze serie.

Vanaf 26 juni is de serie Zitten en Zwijgen te zien op Videoland. Genre: documentaire. Deze serie bevat 2 afleveringen van 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's