Serierecensie: The Witcher seizoen 3 is én voelt als laatste avontuur met Henry Cavill

Serierecensie: The Witcher seizoen 3 is én voelt als laatste avontuur met Henry Cavill
Echt het laatste kunstje van Henry Cavill?

Film :

Vanaf 29 juni staan de eerste afleveringen van The Witcher seizoen 3 op Netflix. Henry Cavill is de hekser Gerald in hart en nieren, maar hij moet er vanwege een ongelukkige omstandigheid na dit derde seizoen mee stoppen. Haalt die boodschap de ziel uit deze serie? In het eerste deel van het derde seizoen lijkt het van wel. Lees hier onze eerste indruk van The Witcher seizoen 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Aanstaande strijd
De serie gaat over de 'hekser' Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager die door middel van oefening en aanpassing van zijn lichaam bovennatuurlijke krachten heeft ontwikkeld. In dit derde seizoen bereiden Gerald, prinses Ciri en Yennifer zich voor op een strijd die aanstaande is, die grote gevolgen kan hebben voor hun wereld...

Henry Cavill als Gerald of Rivia. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 8,1

Deze recensie gaat over de eerste vijf afleveringen van The Witcher.

Grote delen voelen dan ook echt als een soort ereronde en dat doen de grote lijnen die de serie in zijn hoofd heeft geen goeds. Je kijkt dan ook vooral voor de opbloeiende relaties die tegelijkertijd ook een beetje vast lijken te zitten, bijvoorbeeld die tussen Gerald - die toch altijd nog vooral aan zichzelf denkt - en de twee dames die hem moeten helpen in de grote strijd. De politiek is daarin een zeer belangrijke factor en wat daarbij dan echt niet helpt is dat dit politieke aspect soms moeilijker te volgen is dan in het gemiddelde seizoen van Game of Thrones: wie is er nu loyaal aan wie? De serie zelf noemt het geheel al meermaals 'georganiseerde chaos' en wij denken dat die woorden voor deze vijf afleveringen ook erg geschikt zijn. 3 sterren, voorlopig.

Cast
Naast Henry Cavill (Man of Steel) spelen ook Anya Chalotra (Army of the Dead) en Freya Allan (Gunpowder Milkshake) hoofdrollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Lauren Schmidt (Daredevil).

Vanaf 29 juni 2023 zijn de eerste vijf afleveringen van The Witcher seizoen 3 te streamen op Netflix. Op 27 juli zijn de laatste drie afleveringen te zien. Genre: avontuur, fantasie, actie. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50-65 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's