Tour de France etappe 1 (Bilbao - Bilbao) live op tv en online

Tour de France etappe 1 (Bilbao - Bilbao) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peleton?

Sport :

Het feest gaat beginnen! Zaterdag is het dan na maanden voorbereiden toch echt tijd voor de Grand Départ in het Spaanse Bilbao. Wie pakt de allereerste gele trui van deze editie van de Tour? De eerste etappe is live te zien bij de NOS (eerst op NPO 2, daarna op NPO 1), Eurosport 1 en bij 'de Belg' (op VRT1 en Canvas). Online is de koers te volgen via discovery+, NOS.nl en de livestream via Gids.tv.

Lees en bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023.

Favorieten
Het kan in deze etappe eigenlijk alle kanten op: de klassementsrenners kunnen laten zien wat ze waard zijn, de ontsnappers kunnen de eerste zege pakken en zelfs de sprinters die een heuveltje kunnen rijden zijn nog niet kansloos. Voorlopig schrijven we Tadej Pogacar op als grootste kandidaat, omdat het parcours voor hem in de wieg gelegd lijkt. Overigens zeiden we tot een paar jaar geleden hetzelfde over Julian Alaphilippe, maar hij is al een tijdje uit vorm. Misschien kan hij toch verrassen. Hetzelfde geldt voor Mathieu van der Poel, die we ook nog wel verrassend uit de hoek kunnen zien komen.

Tijd- en uitzendschema: Tour de France etappe 1

  • 12.00 uur: start uitzending op Eurosport 1, start online uitzending op discovery+
  • 12.25 uur: start uitzending op NPO 2, start online uitzending op NOS.nl en Gids.tv-livestream
  • 12.30 uur: start etappe
  • 12.55 uur: start uitzending op Canvas
  • 13.30 uur: start uitzending op VRT1
  • 15.40 uur: start uitzending op NPO 1 (switch met NPO 2)
  • 17.15 uur: finish etappe (verwacht)

Lees verder onder het routeprofiel. Klik op het plaatje voor de grotere weergave

Volg de Tour op tv en online
Dit jaar volg je de Tour de France weer via drie verschillende kanalen: bij de NPO zijn alle etappes te zien op NPO 1, NOS.nl en een livestream via Gids.tv. Lees hier waar je de Tour de France op tv en online kunt kijken.

De eerste etappe van de Tour de France 2023 is op zaterdag 1 juli te zien bij de NOS, Eurosport, de VRT en online via de livestream van Gids.tv. De samenvatting en hoogtepunten van de etappe volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's