Recensie: Heatwave zet Netflix in ongeloofwaardig vuur en vlam

Recensie: Heatwave zet Netflix in ongeloofwaardig vuur en vlam
Met Kat Graham en Merritt Patterson

Film :

Vanaf 30 juni staat de film Heatwave op Netflix. Deze nieuwe film zet op dit moment Netflix in vuur en vlam. In hoeverre hebben we met deze thriller, die op het moment van schrijven de nummer 2 positie in de streamingdienst top 10 bezet, nu ook echt kwaliteit te pakken? Lees hier de recensie van Heatwave.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Spannend project én nieuwe liefde
De jonge en ambitieuze Claire lijkt alles te hebben: een nieuwe functie bij een top vastgoedmakelaar, de leiding over een spannend project en een verleidelijke nieuwe liefde. Maar Claire's leven neemt een wending als ze erachter komt dat ze is gevallen voor de vrouw van haar baas. Hierdoor raakt ze verstrikt in een kwaadwillig web.

Kat Graham in 'Heatwave'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 46% | IMDb ★ 5,0

Met Heatwave en het op 1 juli uitgebrachte V for Vengeance (lees hier onze recensie) heeft Netflix nu twee titels in huis die in aanmerking kunnen komen voor de prijs 'beste films uit de jaren 2000 uitgebracht in de jaren 2020'. Ook deze film lijkt rechtstreeks uit 2003 te komen, toen dit soort thrillers te grijpen waren uit de manden bij de gemiddelde videotheek. Twee charismatische hoofdrolspelers die zich in bijzonder spannende (maar stiekem eigenlijk helemaal niet spannende) situaties begeven. Uiteraard moeten we ons ook beseffen dat deze film met een extreem laag budget geschoten is en dat merk je aan alles. Daarbuiten zijn overigens ook alle elementen die een goede film maken niet aanwezig. Wat er wel is: een matig verhaal, slechte dialogen, moeilijk leuk te vinden acteerwerk en eigenlijk nauwelijks spanning. Zoek binnen de streamingdienst maar eens naar Luther: The Fallen Sun en dan zie je een veel betere thriller. 1,5 ster.

Cast
Naast Kat Graham (How It Ends) en Merritt Patterson (The Hole) spelen ook Sebastian Roché (6 Underground), Cardi Wong (Dragged Across Concrete) en Roger Cross (War of the Planet of the Apes) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ernie Barbarash (Holiday in the Wild).

Vanaf 30 juni 2023 is Heatwave te kijken op Netflix. Genre: thriller. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's