Recensie: Wham! is vrolijke en nostalgische herbeleving over popsensatie uit de jaren '80

Recensie: Wham! is vrolijke en nostalgische herbeleving over popsensatie uit de jaren '80
Met George Michael en Andrew Ridgeley

Film :

Vanaf 5 juli is de documentaire Wham! te zien op Netflix. Een geweldige nostalgische 'trip down memory lane' langs alle grote hits van jeugdvrienden George en Andrew met een missie. De grootste hitsensatie van Engeland en de wereld worden. Lees hier de filmrecensie van Wham!.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Wake Me Up Before You Go-Go'
Aan de hand van vele archiefinterviews en -beelden herbeleven George Michael en Andrew Ridgeley het verloop van hun Wham! carrière, van beste vrienden uit de jaren 70 tot popiconen uit de jaren 80. Naast de grote popvreugde laat de docu ook het tweesnijdende zwaard van roem zien.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,1

Deze voornamelijk vrolijke documentaire is gemaakt door Chris Smith, die al meerdere malen genomineerd is voor een Emmy Award (onder meer met de docu Fyre). Van het prille begin over de vriendschap tussen de twee mannen naar de lastige weg om bekend te worden en uiteindelijkde vier jaar (1981 tot 1985) dat Wham wereldberoemd was: dat is grofweg de opzet van deze documentaire. Natuurlijk komen hits als Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom en Last Christmas voorbij met rijke archiefbeelden die deze tijden doen herleven. Ook laat het verhaal zien hoe George Michael na de opnames van Club Tropicana op Ibiza zijn coming out beleeft voor zijn vrienden. De documentaire vertelt voor fans aan het einde van de rit weinig nieuws, maar de muziek blijft geweldig en de beelden die daarbij zijn uitgezocht ijzersterk. Een erg fijn anderhalf uur over tijden die nooit meer terugkomen. Vier sterren.

Cast
Naast George Michael en Andrew Ridgeley zijn onder andere ook Helen DeMacque, Shirlie Holliman en Elton John te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Chris Smith (bekend van de serie TIger King).

Bron: Netflix

Vanaf 5 juli 2023 is de documentaire Wham! te zien op Netflix. Genre: documentaire, muziek. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's