Verenigde Staten - Nederland live op tv en online (WK vrouwenvoetbal 2023)

Verenigde Staten - Nederland live op tv en online (WK vrouwenvoetbal 2023)
Wedstrijd 's nachts te zien op NPO 1

Sport :

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK begonnen met een belangrijke overwinning op Portugal, waarmee ze al vrijwel zeker zijn van een plekje in de achtste finales. De grootste uitdaging van de groepsfase staat donderdag op het programma. De wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten is op donderdag 27 juli te zien op NPO 1 en online via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Verenigde Staten - Nederland

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Van der Gragt
De Oranje Leeuwinnen wonnen de eerste wedstrijd van hun toernooi met 1-0 van Portugal door een vroege goal van centrale verdediger Stefanie van der Gragt, die tevens haar laatste toernooi speelt. De Amerikaanse dames wonnen overigens ook hun eerste wedstrijd, met 3-0 van Vietnam.

Olympische Spelen
De laatste keer dat de twee ploegen tegen elkaar speelde is inmiddels bijna een jaar geleden. Tijdens de Olympische Spelen wonnen de Amerikaanse dames in de kwartfinale van de OranjeLeeuwinnen door met penaltys te winnen (nadat de wedstrijd eindigde in 2-2). Ook de vorige WK finale ging tussen de twee teams en ook die werd gewonnen door de Amerikaanse dames.

De wedstrijd Verenigde Staten - Nederland is op donderdag 27 juli om 03.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. Samenvattingen en hoogtepunten vind je in het WK voetbal-dossier op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's