Formule 1 GP van Spa-Francorchamps (België): wanneer en waar zie je de race?

Formule 1 GP van Spa-Francorchamps (België): wanneer en waar zie je de race?
Gaat Max zijn achtste op rij pakken?

Sport :

Het laatste weekend voor de (korte) zomerstop staat voor de deur: het circuit van Spa-Francorchamps staat op het programma. Normaliter was het Belgische circuit de eerste na de zomerstop, nu de laatste voor de zomerstop. Gaat Verstappen zijn dominantie verder vormgeven? Vanaf vrijdag 28 juli is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro. Ditmaal is de race op zondag ook live te zien op de Belgische zender Canvas.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Motorwissel
Het Ardennencircuit in Spa is een circuit dat Max Verstappen over het algemeen enorm goed ligt. In 2022 wisselde Max Verstappen zijn motor waardoor hij op de veertiende plaats moest starten. Binnen twintig ronden was Verstappen echter alweer de leider in de race. Door de mindere dag van Ferrari en Mercedes bleef hij dat ook.

Tijdschema GP van Spa-Francorchamps 2023

Vrijdag 28 juli

  • 13.30 uur: eerste vrije training
  • 17.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zaterdag 29 juli

  • 15.25 uur: voorschouwing sprint race (Viaplay)
  • 16.30 uur: sprint race (samenvatting)

Zondag 30 juli

  • 13.55 uur: voorbeschouwing race (Viaplay)
  • 14.45 uur: voorbeschouwing race (Canvas)
  • 15.00 uur: race (samenvatting)

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Spa-Francorchamps is op zondag 30 juli om 14.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag 28 juli zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's