Recensie: in The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders ligt de lach dichtbij de woede

Recensie: in The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders ligt de lach dichtbij de woede
Dat alles om wraak op haar moeder...

Film :

Vanaf 27 juli staat de film The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders op Netflix. Ook deze zomer lijkt het weer true crime zomer te zijn op Netflix, want deze week zijn er zelfs twee grote true crime docu's nieuw op de bloedrode streamingdienst. Lees hier de recensie van The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Wraak op haar moeder
Juana Barraza was een professioneel worstelaar, oftewel een luchadore met een afschuwelijke jeugd. Haar aan alcohol verslaafde moeder verkocht haar als kind voor een paar biertjes aan vreemde mannen. En dat trauma zorgde er naar eigen zeggen voor dat Juana later oudere vrouwen zou vermoorden als wraak op haar moeder.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 6,6

In deze Netflix true crime zomer brengt de dienst ditmaal een Mexicaans verhaal. Een stroom aan moorden teistert tussen 1998 en 2005 de hoofdstad van Mexico en de moordenaar die de politie in het vizier heeft nogal bijzonder. Dat gegeven buit de serie dan ook tot in den treure uit. De documentaire maakt er een sport van om je een lach op je gezicht te toveren en dat werkt eigenlijk wel prettig. Soms bekruipt je wel het gevoel dat het serieuze aspect daardoor wat naar de achtergrond verdwijnt, vooral als de 'populariteit' van Juana op social media de revue passeert. Zeker niet het beste dat je op true crime gebied tegenkomt op Netflix, maar voor de liefhebber een aanrader. 3 sterren.

Cast
Naast archiefbeelden van Juana Barraza zijn ook Antonio Baranda, Celina Fobglia en Patricia Payán te zien in deze docufilm. Deze productie is geregisseerd door María José Cuevas (Beauties of the Night).

Vanaf 27 juli 2023 is The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders te kijken op Netflix. Genre: documentaire. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's