Recensie: docu Poisoned: The Dirty Truth About Your Food onthult hoe ziek je van eten kan worden

Recensie: docu Poisoned: The Dirty Truth About Your Food onthult hoe ziek je van eten kan worden
Nieuw op Netlix

Film :

Vanaf 2 augustus is de documentaire Poisoned: The Dirty Truth About Your Food te zien op Netflix. In 2021 kwam Netflix met de ijzersterke documentaire Seaspiracy over de mistanden in de wereld van visserij. Deze soortgelijke en tevens net zo verontrustende docu zorgt er voor dat we helemaal niets meer eten. Lees hier de filmrecensie van Poisoned: The Dirty Truth About Your Food.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

E. coli 0157 en Salmonella
Aan de hand van onthullende interviews met experts en families van slachtoffers onderzoekt deze aangrijpende documentaire het probleem van dodelijke door voedsel overgedragen ziekten in de Verenigde Staten.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,6

Prijswinnende documentairemaker Stephanie Soechtig zet een bordje eten voor je klaar op Netflix. Geen fast food, maar een uitgebreide maaltijd waarin je onder andere de E. colibacterie en giftige salmonellabacterie voorgeschoteld krijgt. Elk jaar worden 48 miljoen mensen ziek door besmet voedsel in de Verenigde Staten. Poisoned: The Dirty Truth About Your Food start met een ijzersterk intro met prachtige klassieke muziek en doet vervolgens je eetlust verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een overzichtelijke documentaire die gaat over giftige hamburgers, eieren, spinazie en ga zo maar door. Gelukkig geeft deze documentaire ook nog enkele tips, want waar moeten we op letten als we bijvoorbeeld een kippetje klaarmaken? Als je angst voor dit onderwerp groter is dan je maaginhoud, is het advies toch overslaan. Vier sterren.

Cast
Onder andere Darin Detwiler (hoogleraar voedselreguleringsbeleid, gespecialiseerd in voedselveiligheid, mondiale economie van voedsel en landbouw) is te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Stephanie Soechtig (Fed Up).

Bron: Netflix

Vanaf 2 augustus 2023 is de film Poisoned: The Dirty Truth About Your Food te zien op Netflix. Genre: documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's