Veelbesproken documentaire De doe-het-zelf dictatuur zondag toch te zien op NPO 2

Veelbesproken documentaire De doe-het-zelf dictatuur zondag toch te zien op NPO 2
Werd Fidan Ekiz met De Vooravond gecanceld?

Kijktip :

Het is misschien wel de meest besproken documentaire van de publieke omroep van de laatste jaren: De doe-het-zelf dictatuur. De documentaireserie over de cancelcultuur, die oorspronkelijk gemaakt werd door BNNVARA, is zondag uiteindelijk bij Omroep MAX te zien op NPO 2.

De doe-het-zelf dictatuur gemist? Kijk alle afleveringen terug bij Gids.tv.

Wokeness
Fidan Ekiz en Kees Schaap onderzoeken in vier afleveringen de wereld van wokeness, uitsluiting en angst. Dat heeft voor de twee ook een persoonlijk doel: Fidan wil zelf ook weten of zij gecanceld werd nadat het BNNVARA-programma De Vooravond van de buis werd gehaald. Ze gaat op zoek naar een antwoord.

PvdA
In deze eerste aflevering spreken Fidan en Kees met mensen die gecanceld werden, waaronder PvdA-Tweede Kamerlid Gijs van Dijk. Hij werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en vervolgens zonder weerwoord door de PvdA gedwongen terug te treden uit de politiek. Na een conflict tussen een documentairemaker en BNNVARA over de rol van de omroep betreffende dit onderwerp, is besloten om de docu bij Omroep MAX uit te zenden.

De docuserie De doe-het-zelf dictatuur is vanaf zondag 6 augustus om 19.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt De doe-het-zelf dictatuur terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's