Serierecensie: crimestory Holding van Graham Norton is niet heel spannend

Serierecensie: crimestory Holding van Graham Norton is niet heel spannend
Wel humoristisch en intrigerend

Film :

Vanaf 5 augustus is in het kader van NPO’s crimezomer de misdaadserie Holding, gebaseerd op het gelijknamige boek van talkshow host en komiek Graham Norton, te zien en te streamen op NPO Plus. Lees hier de recensie van Holding.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Komisch
Holding lijkt een klassieke ‘whodunit’ maar is vooralsnog na het zien van de eerste aflevering een ‘whoisit’. Het plot speelt zich af in Duneen, een klein afgelegen dorpje in Ierland waar in kleurrijke huizen, kleurrijke karakters wonen. Brigadier PJ Collins krijgt na bijna vier jaar dienst in het slaperige gat, eindelijk een zaak om z’n tanden in te zetten in plaats van in sandwiches. De corpulente brigadier heeft namelijk een eetprobleem. Andere dorpelingen hebben een drankprobleem, relatieproblemen of financiële problemen. Kortom, genoeg intrige om te blijven kijken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 6,6

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Holding.

Op een dag worden er op een onverwachte plek menselijke resten gevonden. In Duneen waar de belangrijkste ophef de poepbruine kleur van een huis in de winkelstraat is, wordt nu een heus onderzoek opgestart. Brigadier Collins is dan ook opgewonden over het feit dat ‘Forensics’ erbij gehaald moet worden. De nabij gelegen grote stad Cork stuurt echter een jonge, knappe en intelligente collega die de zaak moet leiden. Collins wordt duidelijk niet voor vol aangezien, ook niet door zijn dorpsgenoten. Samen vormen ze een bijzonder koppel dat de klus moet klaren. Je zou hen zelfs een komisch duo kunnen noemen. Dit moordmysterie heeft zeker een komische component, met hier en daar een kwinkslag en de nodige gevatte opmerkingen, zoals je ook mag verwachten gegeven de achtergrond van de auteur. Maar echt spannend wordt het (nog) niet: wellicht vanwege het feit dat maar niet bekend wordt van wie de botten eigenlijk zijn, terwijl het hele dorp er ondertussen van overtuigd is dat het de 20 jaar geleden vertrokken hartenbreker Tommy Burke moet zijn. De belangrijkste elementen van Holding - menselijke botten, intriges en ingetogen humor - houden het voldoende interessant om voor de volgende aflevering op de bank voor de buis te blijven zitten. 3 sterren.

Cast
We zien onder meer Conleth Hill (Game of Thrones), Charlene McKenna (Peaky Blinders), Siobhan McSeeney (Redemption), Clinton Liberty (Red Election) en Brenda Fricker (Cloudburst) in deze serie.

De eerste twee afleveringen van de nieuwe misdaadserie Holding zijn vanaf 5 augustus te streamen op NPO Start. De laatste twee afleveringen zijn op 12 augustus vanaf 22.05 uur te zien op NPO 2. Genre: misdaad, drama. Aantal afleveringen: 4. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's