Streamingrecensie: Goodbye Stranger is drama en muziek in hipster Amsterdam

Streamingrecensie: Goodbye Stranger is drama en muziek in hipster Amsterdam
Met Martijn Lakemeier en Claire Bender

Film :

Vanaf 11 augustus is de film Goodbye Stranger te zien op Prime Video. Actrice Claire Bender schittert op dit moment in de smaakvolle en herkenbare romantische film Only You (lees hier onze filmrecensie) in de bioscopen. In deze film staat sterke acteur Martijn Lakemeier aan haar zijde, dan moet het toch goed komen... toch? Lees hier de filmrecensie Goodbye Stranger.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"London Calling"
Het verhaal gaat over Paul Schipper. Hij heeft het allemaal, een huis, een vriendin en een goede baan, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor ogen heeft.

Acteur Martijn Lakemeier (Paul Schipper) in de film 'Goodbye Stranger'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 6,6

Onze hoofdstad is het stralende middelpunt van deze film, waarin de twee hoofdrolspelers in hippe kleding - blijkbaar zijn kleurrijke pasteltinten mode in Amsterdam - net zo opvallen als de cast en figuranten op de set. In Goodbye Stranger wint drama het van de humor en dat is een groot gebrek van deze productie van Nederlandse bodem. Het magere script en de typische platte momenten die een Nederlandse film vaak rijk is vallen het meest op, maar de film heeft wel een paar belangrijke thema's over onder andere de generatiekloof, muziek en "wat wil ik in dit leven?" centraal staan. Aan de cast ligt het allemaal zeker niet met twee hoofdrolspelers die alles uit de kast trekken om er wat van te maken. Wel is het ruziënde en kibbelende stel soms vermoeiend in de film. Voor een keer best aardig, maar een hoogvlieger of héél memorabel wordt het allemaal helaas niet. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Martijn Lakemeier (Happy Ending) zijn oo Claire Bender (Only You), Jesse Mensah (Anna+), Jennifer Welts (Ares), Reinout Bussemaker (Captain Nova) en Ariane van Vliet (De Slag om de Schelde) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Aaron Rookus (Zuidas).

Vanaf 11 augustus 2023 is de film Goodbye Stranger te zien op Prime Video. Genre: drama, komedie. Tijdsduur: 82 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's