Nationale Herdenking 15 augustus live op tv en online: zo doet de NOS verslag

Nationale Herdenking 15 augustus live op tv en online: zo doet de NOS verslag
Herdenking van slachtoffers Japanse bezetting

Sport :

Wij kennen 4 en 5 mei vooral als herdenkdagen, maar op de datum 15 augustus herdenken we het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog en alle slachtoffers die in voormalig Nederlands-Indië werden gemaakt. Vanaf 19.00 uur is een uur van de herdenking integraal te zien op NPO 1. Het vervolg van de herdenking (na 20.00 uur) is het vervolg te zien via NOS.nl en TV West.

Nationale Herdenking 15 augustus gemist? Je kunt de hele herdenking terugkijken via Gids.tv.

Elize
Tijdens de Nationale Herdenking wordt gesproken door Reggie Baay, auteur van fictie- en non-fictieboeken over de koloniale geschiedenis en de impact ervan, en zangeres Frédérique Spigt, die een gedicht van Wim Kan voordraagt. Zangeres Elize zingt het Indisch Onze Vader, onder begeleiding van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Driegeneratiekrans
Er zijn ook verschillende kransleggingen. Zanger Boudewijn de Groot, die bekend werd van het protestlied en zelf zijn moeder verloor tijdens de Japanse bezetting, samen met zijn dochter en kleindochter een driegeneratiekrans. Onder de aanwezigen zijn ook demissionair minister-president Rutte, demissionair staatssecretaris Van Ooijen van VWS, de Haagse burgemeester Van Zanen en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Bruijn en Bergkamp.

De Nationale Herdenking 15 augustus is op dinsdag 15 augustus om 19.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en TV West. Om 20.00 uur stopt de uitzending op NPO 1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV