Zien: positieve reacties en emotionele momenten bij Nationale Herdenking Slavernijverleden

Zien: positieve reacties en emotionele momenten bij Nationale Herdenking Slavernijverleden

Zondag 2 juli 2023 om 15:15

Tijdens de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark bood koning Willem-Alexander op zaterdag zijn excuses aan voor de rol van Nederland in het slavernijverleden. In zijn toespraak sprak de koning zijn spijt uit en erkende hij de pijn en het leed veroorzaakt door het slavernijsysteem.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: positieve reacties en emotionele momenten bij <em>Nationale Herdenking Slavernijverleden</em> Tijdens de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark bood koning Willem-Alexander op zaterdag zijn excuses aan voor de rol van Nederland in het slavernijverleden. In zijn toespraak sprak de koning zijn spijt uit en erkende hij de pijn en het leed veroorzaakt door het slavernijsysteem. Tekst gaat verder onder de video. VergiffenisIn zijn boodschap vroeg de koning om 'vergiffenis' en benadrukte hij dat er tegen de slavernij niets was 'ondernomen'. Hij erkende dat er een morele plicht is om op te treden en sprak zijn spijt uit over het verleden. Na het aanbieden van de excuses werd de koning begroet met luid applaus en gejuich, terwijl iemand uit het publiek riep: "Eindelijk!" Bekijk de video van Shownieuws hierboven. Je kan de beste fragmenten van Shownieuws terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Zien: Koning Willem-Alexander in actie om hond Mambo te vangen voor zomerfotosessie Bekijk deze video » RTL Boulevard: positieve reacties op excuses slavernijverleden Koning Willem-Alexander Bekijk deze video »
Royals :

Vergiffenis
In zijn boodschap vroeg de koning om 'vergiffenis' en benadrukte hij dat er tegen de slavernij niets was 'ondernomen'. Hij erkende dat er een morele plicht is om op te treden en sprak zijn spijt uit over het verleden. Na het aanbieden van de excuses werd de koning begroet met luid applaus en gejuich, terwijl iemand uit het publiek riep: "Eindelijk!"

Bekijk de video van Shownieuws hierboven. Je kan de beste fragmenten van Shownieuws terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's