Recensie: Depp vs. Heard is spektakeldocu over 'rechtszaak van de eeuw'

Recensie: Depp vs. Heard is spektakeldocu over 'rechtszaak van de eeuw'
Ben jij team Depp of team Heard?

Film :

Vanaf 16 augustus staat de miniserie Depp v Heard op Netflix. Het wordt nu al de 'rechtszaak van de eeuw' genoemd: de zaak tussen acteur Johnny Depp en actrice Amber Heard. Kan deze documentaireserie de ziel van deze zaak goed in film omzetten? Lees hier de recensie van Depp v Heard.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Johnny tegen Amber: wie wint?
De langdurige juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard, een voormalig echtpaar, trok wereldwijd veel media-aandacht. Dit conflict ontstond voornamelijk nadat Heard in 2018 een stuk schreef waarin ze stelde slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld door Depp, haar toenmalige echtgenoot. Het hele proces wordt in deze docu onderzocht, en beider getuigenissen worden vergeleken. Ook wordt geanalyseerd hoe deze zaak tot zo'n mediasensatie verwerd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 4,0

Uiteraard is deze serie niet de eerste en al helemaal niet de laatste die het onderwerp van de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard zal aanraken: er zijn er inmiddels naast deze al drie die over alleen al de rechtszaak gaan. Deze serie probeert een bepaalde objectiviteit te behalen door bijvoorbeeld het ontbreken van een verteller en het gebruiken van podcasts, nieuwsberichten en tv-optredens van beide kampen, alleen blijkt dat lastiger dan gedacht. Deze serie is misschien wel het kijken waard voor de mensen die niets of vrijwel niets van de zaak hebben gevolgd, maar voor de mensen die de zaak van begin tot eind kennen zit er echt niets nieuws in. 2 sterren.

Cast
Uiteraard staan Johnny Depp (Pirates of the Carribean) en Amber Heard (Aquaman) centraal en worden ook andere bijrolspelers uit de zaak verhoord. De regie is in handen van Emma Cooper (The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes).

De twee hoofdrolspelers in de key art van 'Depp v Heard'. Bron: Netflix

Vanaf 16 augustus 2023 is Depp v Heard te streamen op Netflix. Genre: documentaire. Aantal afleveringen: 3. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's