Serierecensie: Earth's Great Rivers II zit vol spannende avonturen

Serierecensie: Earth's Great Rivers II zit vol spannende avonturen
Zambezi rivier magnifiek gefilmd

Film :

Vanaf maandag 21 augustus start de EO met het tweede seizoen van Earth's Great Rivers II. De documentairereeks gaat over 's werelds meest spectaculaire rivieren. Deze nieuwe serie behandelt de Donau, de Yukon en de Zambezi. Lees hier de recensie van de eerste aflevering van Earth's Great Rivers II.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zambezi
In de eerste aflevering van Earth's great rivers II wordt de loop van de langste rivier van Afrika, de Zambezi gevolgd. Vanaf z’n oorsprong, een klein stroompje in een uithoek van Zambia oostwaarts, waar hij via de Zambezi Delta in de Indische oceaan eindigt. Een indrukwekkende film met prachtige, kleurige beelden van mens en dier zoals die in en langs de 2500 kilometer lange Zambezi leven.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 88% | IMDb ★ 8,2

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Earth's Great Rivers II.

We reizen van het ene spectaculaire fenomeen naar het andere in deze ware avonturenfilm. Van het grootse watergordijn bij de Victoriawatervallen via ’s werelds enige riviergolf voor surfers wordt de kijker meegezogen in de spannende wereld van de Zambezi rivier. Bijzonder is het inkijkje in het Afrikaanse resort waar een olifantenfamilie jaarlijks dwars door de receptie loopt op zoek naar rijpe mango’s. De Zambezi stroomt door zes verschillende landen en staat ruim vier maanden per jaar droog. Desondanks, of juist dankzij deze feiten, biedt de Zambezi een grote diversiteit aan flora en fauna. De makers van de documentaire hebben dit magnifiek weergegeven. Vier sterren.

Productie
Earth's Great Rivers II is geproduceerd door Jody Bourton (River Monsters) en Rosemary Edwards (Our Changing Planet).

De eerste aflevering van het tweede seizoen Earth's Great Rivers is vanaf 21 augustus te streamen op NPO Start. De volgende twee afleveringen zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 augustus om 20.30 uur te zien op NPO 2. Genre: natuur, documentaire. Aantal afleveringen: 3. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's