Recensie: Sisu slacht nazi's af in waanzinnige geweldadige actie en weinig woorden

Recensie: Sisu slacht nazi's af in waanzinnige geweldadige actie en weinig woorden
Van de studios van John Wick

Film :

Vanaf 7 september is de film Sisu te zien in de bioscopen. Deze Fins-Amerikaanse actie- en oorlogsfilm doet denken aan de gloednieuwe Netflix film Blood & Gold (lees hier onze recensie). Net zo goed en meeslepend, waarin wraak in goud staat geschreven. Lees hier de filmrecensie van Sisu.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Vengeance is golden"
Het verhaal speelt zich af in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Dan stuit de afgezonderde goudzoeker en ex-commando Aatami op een grote vondst in het noorden van Finland. Wanneer de legendarische ex-soldaat zijn goud naar een verderop gelegen stad probeert te brengen, stelen overgebleven nazi’s onder leiding van een meedogenloze SS-officier zijn buit. In de hevige strijd om zijn vondst terug te krijgen, komen er onbegrensde krachten los in Aatami.

De cast met onder andere acteur Aksel Hennie (Bruno) en Jack Doolan (wolf) in de film 'Sisu'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,9

De titel Sisu is gekozen vanwege de betekenis die dit woord heeft in Finland, namelijk 'volharding, hard werken en doorzettingsvermogen'. En met deze karaktereigenschappen leren we hoofdpersonage Aatami (uitstekend vertolkt door Jorma Tommila) kennen. Een bikkelharde actiefilm die meerdere malen de wauw-factor krijgt, met een briljante mijnenveld-scène en snoeiharde vechtscènes. Hoe uitzichtloos ook, de film weet steeds weer te verrassen in een strijd om het grote goud. Wel is het verhaal wat dun, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Tere zielen moeten hier van wegblijven, maar voor diegene die wraak en bloed in hoofdletters wil zien is hier aan het goed adres. 3,5 ster.

Cast
Naast Jorma Tommila (Tatort) en Aksel Hennie (The Martian) zijn ook Mimosa Willamo (Renki), Jack Doolan (The Boys) en Onni Tommila (The Look of a Killer) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jalmari Helander (Big Game en Rare Exports).

Vanaf 7 september 2023 is de film Sisu te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: oorlog, actie. Tijdsduur: 91 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's