Serierecensie: tweede seizoen All Stars & Zonen vol flauwe grappen en grollen

Serierecensie: tweede seizoen All Stars & Zonen vol flauwe grappen en grollen
Met Daniël Boissevain en Soundos El Ahmadi

Film :

Vanaf 31 augustus is seizoen 2 van de Nederlandse komische serie All Stars & Zonen te zien op NPO 3 en te streamen op NPO Plus. Er zijn geen taboes, geen thema hoe controversieel ook wordt geschuwd. Spat de lach van het tv scherm af of is de humor ver te zoeken? Lees hier de recensie van All Stars & Zonen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Grensoverschrijdend gedrag
In deze sequel van de populaire jaren '90-serie All Stars nemen de kinderen van de helden van destijds het stokje over. Hun ouders, weliswaar een jaartje ouder geworden, zijn nog altijd bij de voetbalclub betrokken. Ook in het tweede seizoen zijn er voldoende uitdagingen waar de spelers van de 'Swift Boys' hun tanden in kunnen zetten. Denk aan ‘gecanceld’ worden, grensoverschrijdend gedrag en andere thema's als gendergelijkheid.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 6,6

Deze recensie gaat over de eerste aflevering ('Woke Joke'_ van All Stars & zonen seizoen 2

Het nieuwe seizoen All Stars & Zonen start met diverse gebeurtenissen: verhuizingen, een huwelijkscrisis, de babykamer inrichten... eigenlijk alles behalve voetbal. Het draait in de aflevering 'Woke Joke' om 'gecanceld' worden. Om een royement te voorkomen, krijgt bestuurslid Johnny een spoedcursus over hoe hij zijn eigen grensoverschrijdend gedrag kan vermijden. De generatiekloof wordt daarbij treffend in beeld gebracht, vooral als de jongere garde uitlegt hoe we tegenwoordig met elkaar om moeten gaan. Ondertussen zitten de oudere All Stars in een midlifecrisis terwijl de jeugd probeert iets te maken van het leven. Beide generaties ondervinden daar haar eigen uitdagingen bij. Deze thema's volgen elkaar in rap tempo op, ondersteund door flauwe grappen. Spitsvondig detail is dat megahit ‘De Waarheid’ van de gecancelde Marco Borsato te horen tijdens het dreigend royement van Johnny. Wat betreft de cast lijkt het erop dat degenen die niet (meer) goed genoeg waren voor de gerenommeerde serie Oogappels, wel in All Stars & Zonen terecht konden. Als je al niet veel had met All Stars, laat dan vooral All Stars & Zonen links liggen: twee sterren.

Cast
Daniël Boissevain (Oogappels), Isa Hoes (GTST) Alex Hendrickx (FISSA), Peter Paul Muller (Gooise Vrouwen), Yannick van de Velde (Hasta la Vista), Tom van Kalmthout (Rundfunk), Thomas Acda (Jeuk), Sabri Saddik (Sleepers) en Soundos El Ahmadi (Meskina). Deze productie is geregisseerd door Jean van de Velde (Bram Fischer).

Het tweede seizoen start met een dubbele aflevering op donderdag 31 augustus om 20.30 uur. Vanaf die datum is de serie ook te bingen op NPO Plus. Na een week pauze is de serie vanaf donderdag 14 september wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 3. Genre: komedie, drama. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV