Netflix recensie: in The Ruins wordt heerlijke vakantie een gruwelijke nachtmerrie

Netflix recensie: in The Ruins wordt heerlijke vakantie een gruwelijke nachtmerrie
Nu in de top tien van Netflix

Film :

Vanaf 1 september is de film The Ruins te zien op Netflix. Ook in Nederland zijn de zomervakanties afgelopen. Met heimwee naar zon, zee en strand gaan we met Jeff, Amy, Stacy en Eric op de laatste dag van hun vakantie op avontuur in een oude duistere Maya Tempel, waarin de zon plaats maakt voor inktzwarte duisternis. Lees hier filmrecensie van The Ruins.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Vele jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het heerlijke water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy en Stacy, twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff en de feestende vrijbuiter Eric. Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het bijzondere gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken duistere en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een strijd op leven en dood.

Acteur Jonathan Tucker (Jeff), Jena Malone (Amy), Laura Ramsey (Stacy) en Shawn Ashmore (Eric) in de film 'The Ruins'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 58% | IMDb ★ 5,9

De streamingdienst pakt een horrorfilm uit de oude doos en weet weer te scoren met deze film uit 2008. The Ruins is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Scott B. Smith over twee stellen die op hun laatste dag cultuur gaan snuiven in Mexico, dit uiteraard met fatale gevolgen. Helaas moeten we het stellen dat we te maken hebben met personages die niet héél veel te vertellen hebben én met matige dialogen en gebrek aan achtergrondinformatie. Ook de horror elementen vallen wat tegen en het voelt soms zelfs wat gedateerd aan. Wie toch niets te doen heeft en even lekker wil griezelen, zit je met The Ruins nog aardig goed. In het genre horror hebben we simpelweg betere dingen gezien. 2,5 sterren.

Cast
Naast Jena Malone (Into the Wild) en Laura Ramsey (Kill the Irishman) zijn ook Jonathan Tucker (Hostage), Shawn Ashmore (X-Men) en Joe Anderson (The Grey) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Carter Smith (Sucker).

Vanaf 1 september 2023 is de film The Ruins te zien op Netflix. Genre: avontuur, horror. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's