Recensie: met The Nun II is het Halloween griezelseizoen geopend!

Recensie: met The Nun II is het Halloween griezelseizoen geopend!
Met Taissa Farmiga, Jonas Bloquet en Bonnie Aarons

Film :

Vanaf 7 september is de film The Nun II te zien in de bioscopen. Het is al weer zes jaar geleden dat de film The Nun de bioscoopzalen onveilig maakte. Actrice Bonnie Aarons keert terug als het ultieme kwaad in een degelijke horrorfilm met een paar imponerende special effects. Lees hier de filmrecensie van The Nun II.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"The Demon Lives"
Zuster Irene heeft de confrontatie met de demon Valak overleefd en leidt een anoniem leven in een Italiaans klooster. Maar ook Valak is ontsnapt en heeft bezit genomen van Irenes goede vriend Maurice. Nu kan ze niet anders dan ingrijpen. Deze keer krijgt zij hulp van een non in opleiding.

Actrice Taissa Farmiga in de film 'The Nun II'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,3

Actrice Vera Farmiga uit de Conjuring-films mag trots zijn op haar zus Taissa, die de hoofdrol naar zich toe trekt in deze horrorfilm van formaat. Een sterke hoofdrol in een prima horrorfilm die uiteindelijk net niet gruwelijk genoeg durft te zijn. De getrainde horrorkijker kan een klein beetje teleurgesteld worden, want buitensporig bloederig hak- en zaagwerk blijft uit. Wel heeft The Nun II een paar briljante scènes in huis, met onder andere een tijdschriften-scène die indruk maakt. Ook de sfeer is goed, vooral door het gebruik van angstaanjagende kerken en duistere straatjes. The Nun II is geen perfecte film, maar gillen en griezelen is op sommige momenten zeker gegarandeerd. Drie sterren.

Cast
Naast Taissa Farmiga (The Mule) en Jonas Bloquet (Elle), Bonnie Aarons (The Conjuring 2), Suzanne Bertish (Benediction) en Storm Reid (Euphoria) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Chaves (The Curse of La Llorona).

Vanaf 7 september 2023 is de film The Nun II te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror, mysterie, thriller. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's