Recensie: Ehrengard: The Art of Seduction is een luchtige komedie met verleidelijke blikken

Recensie: Ehrengard: The Art of Seduction is een luchtige komedie met verleidelijke blikken
Met Mikkel Boe Følsgaard en Sidse Babett Knudsen

Film :

Vanaf 14 september is de film Ehrengard: The Art of Seduction te zien op Netflix. Dit satirische sprookje van regisseur Bille August (The House of the Spirits) gaat over kunstschilder Cazotte. Intriges, een weddenschap, leugens en onverwachte romantiek staat op het programma. Een Deens kostuumdrama met komedie speciaal voor de liefhebber. Lees hier de filmrecensie van Ehrengard: The Art of Seduction.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Babenhausen
Het verhaal speelt zich af in het sprookjesachtige en gefictionaliseerde koninkrijk Babenhausen. Wanneer een kunstschilder en zelfbenoemde liefdesdeskundige Cazotte een timide prins de kunst van het verleiden probeert te leren, mislukt het plan en leidt tot grote schandalen en onverwachte romantiek.

Acteur Mikkel Boe Følsgaard (Mr. Cazotte) en Sidse Babett Knudsen (The Grand Duchess) in de film 'Ehrengard: The Art of Seduction'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 5,3

Deze nieuwe film is gebaseerd op het boek van de Deense barones Isak Dinesen uit het jaar 1963. De roman blijkt een goed uitgangspunt voor een luchtige komedie met twee Deense acteurs Sidse Babett Knudsen en Mikkel Boe Følsgaard, die zichtbaar veel plezier beleven. Liefhebbers van het kostuumdrama hebben met de 90 minuten een leuke tijd, want de sets en kostuums zijn sfeervol en rijk. Ehrengard: The Art of Seduction weet vaak een goede balans te vinden tussen kostuumdrama en romcom en heeft een paar verrassende plotwendingen in huis. Wel veranderd de komedie langzaam maar zeker in klucht en krijgen we steeds vaker het gevoel van een toneelstuk, en daar moet je echt van houden. Een casanova die helemaal niets van de liefde weet, waar hebben we dat eerder gezien? 3,5 sterren.

Cast
Naast Mikkel Boe Følsgaard (Land of Mine) en Sidse Babett Knudsen (Borgen) is ook Alban Lendorf (Skyggen i mit øje) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Bille August (The House of the Spirits).

Vanaf 14 september is de film Ehrengard: The Art of Seduction te zien op Netflix. Genre: komedie, drama, romantiek. Tijdsduur: 94 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV