Serierecensie: Sex Education seizoen 4 is waardig afscheid vol vulgaire details

Serierecensie: Sex Education seizoen 4 is waardig afscheid vol vulgaire details
Blijven Otis en Maeve bij elkaar?

Film :

Vanaf 21 september staat het vierde seizoen van Sex Education op Netflix. Nu Moordale officieel is gesloten moeten de studenten naar een nieuwe school: Cavendish. Daar houden de avonturen van Otis, Eric, Maeve en alle anderen dan ook definitief op. Lees hier de recensie van Sex Education seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verenigde Staten
Otis Milburn is de zoon van een sekstherapeute. Vanwege het beroep van zijn moeder weet hij echter met succes een klasgenoot met een seksprobleem te helpen. In het vierde seizoen is Maeve onderweg naar de Verenigde Staten: komen zij en Otis ooit nog bij elkaar? En hoe gaat het met Eric en Adam? Is hun relatie echt voorbij?

Asa Butterfield als Otis Milburn in 'Sex Education' seizoen 4

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 8,3

Het is het laatste seizoen van Sex Education en om maar even oneerbiedig met de deur in huis te vallen: dat is maar goed ook. De serie begint steeds meer in zijn eigen val te trappen en het is de makers nu nog gelukt er een mooi einde aan te breien. Met horten en stoten, wat ons betreft. De transfer naar de nieuwe school levert nieuwe en interessante zorgen en problemen op, maar ook veel herkenbare elementen: het opstarten van een kliniek bijvoorbeeld, iets dat we ook in het eerste seizoen al uitgebreid hebben gezien. Ook de scheiding tussen verschillende karakters en bijvoorbeeld de rol van Adam - die is gereduceerd tot een hele kleine - werkt niet geweldig. Wat dat betreft hebben we het trucje misschien wel een beetje gezien. Dat neemt niet weg dat we aan het einde van de rit toch een klein traantje moeten wegpinken: 3,5 ster.

Cast
Naast Asa Butterfield (Your Christmas or Mine) zien we ook Emma Mackey (Death on the Nile), Gillian Anderson (White Bird), Ncuti Gatwa (Barbie) en Mimi Keene (After Everything) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Laurie Nunn (The Summer House).

Vanaf 21 september 2023 is Sex Education seizoen 4 te streamen op Netflix. Genre: romantiek, drama, komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 55-65 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV