Recensie: The Saint of Second Chances is zeer entertainende documentaire over tegenslag en doorzetten

Recensie: The Saint of Second Chances is zeer entertainende documentaire over tegenslag en doorzetten
Mike Veeck speelt zowel zichzelf als z’n vader Bill, honkballegende met houten been

Film :

Vanaf 19 september is de nostalgische documentaire The Saint of Second Chances over Mike Veeck, de zoon van de legendarische Major League Baseball-eigenaar Bill Veeck te zien op Netflix. Mike verknalde de Chicago White Sox honkbaldroom van zijn vader maar kreeg én gaf vele tweede kansen. Lees hier de recensie van The Saint of Second Chances.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De seventies
In deze nostalgische documentaire wordt met archiefbeelden en nagespeelde scènes het verhaal verteld van de innovaties en de impact van Bill en vooral van die van z'n zoon Mike Veeck op het huidige honkbal in Amerika. The Saint of Second Chances beslaat een tijdsbestek van bijna 50 jaar, vanaf de seventies toen discomuziek opkwam en dat in slechts anderhalf uur.

The Saint of Second Chances. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 7,8

De hoofdrol is weggelegd voor Mike Veeck die zowel zichzelf speelt als z’n vader Bill, een honkballegende met een houten been. De afwisseling met echte beelden van Bill Veeck werkt. De kijker, ook degene die geen verstand van honkbal heeft, wordt meegenomen in de geschiedenis van deze sport op het gebied van vermaak. Denk aan vuurwerk, muziek, spel- & winacties, attracties en activiteiten. Dit alles komt uit de koker van de Veecks en heeft het Amerikaanse honkbal voorgoed veranderd in een waar spektakel voor een breed publiek. The Saint of Second Chances is een entertainende nostalgische documentaire over tweede kansen zoals de titel al doet vermoeden. Mike krijgt er een aantal, na een mislukte stunt die als de ‘Disco Demolition’ bekend zou komen te staan. De man krabbelt weer op. Daarbij biedt hij anderen – underdogs - ook een (tweede) kans. Het noodlot slaat echter weer toe en een tragisch verlies zet alles op z’n kop. The Saint of Second Chances over het leven van deze ontwapenende, grappige en moedige man is beslist de moeite waard. Drieënhalve ster.

Cast
Mike Veeck (als zichzelf en zijn vader), Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia) en Jeff Daniels (Dumb & Dumber). Deze productie is geregisseerd door Jeff Malmberg en Morgan Neville die samen eerder Won't You Be My Neighbour? maakten.

The Saint of Second Chances is vanaf 19 september te zien op Netflix. Genre: documentairefilm, sport, drama. Tijdsduur: 94 minuten.


Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV