Serierecensie: in goudeerlijke docu KANE - A Story Recorded krijgen fans alle antwoorden

Serierecensie: in goudeerlijke docu KANE - A Story Recorded krijgen fans alle antwoorden
Met Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen

Film :

Vanaf 25 september is de documentaire KANE - A Story Recorded te zien op Videoland. Na een sabbatical jaar viel het doek voor de Haagse popsensatie Kane en fans kregen geen antwoord op: Waarom? Bijna tien jaar later en na het zien van deze vier afleveringen begrijp je beter hoe de vork in de steel zit. Lees hier de serierecensie van KANE - A Story Recorded.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Damn Those Eyes
De ruim 100 uur aan privé-opnames van oprichters Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen vormen het centrale hart van deze vierdelige documentaireserie gemaakt in Kane-stijl: rauw, eerlijk en intens. Een grote jongensdroom waar geen einde aan lijkt te komen. Een verhaal over wilskracht, ongelimiteerd succes, heilig vuur, intens verdriet, vriendschap, ambacht, onophoudelijke media-aandacht en chemie.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75%

De Haagse band ontstond in het jaar 1998, en werd een ware hitmachine. Onder andere Rain Down On Me, Something To Say, So Glad You Made It, Damn Those Eyes en Shot of a Gun waren grote hits uit het repertoire van de band. De band won vele muziek prijzen waaronder een Edison en drie 3FM Awards. In 2014 kondigde de rockband na een sabbatical abrupt aan te gaan stoppen. Fans krijgen nu gelukkig alle antwoorden in deze eerlijke en facinerende muziekdocu vol hoge pieken en diepe dalen. Ook komt onder andere de zeer tragische periode voorbij als Dinand zijn toemalige vrouw Guusje Nederhorst plotseling ernstig ziek wordt. Goed nieuws: Nadat Dinand en Dennis in 2014 besloten te stoppen met de band, keren ze op woensdag 5 juni 2024 terug met een concert in de Ziggo Dome. Vier sterren.

Cast
Naast Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen komen onder ander ook oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman aan het woord. En zijn radio-dj's Rob Stenders en Giel Beelen en oud-TMF-dj's Bridget Maasland en Daphne Bunskoek te zien in deze documentaire.

Zanger Dinand Woesthoff in de documentaire 'KANE - A Story Recorded'

Vanaf 25 september is de documentaire KANE - A Story Recorded te zien op Videoland. Deze serie bevat vier afleveringen van ongeveer 51 minuten. Genre: Documentaire, Muziek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV