Serierecensie: Lupin seizoen 3 voelt alsof Assane Diop nooit is weggeweest

Serierecensie: Lupin seizoen 3 voelt alsof Assane Diop nooit is weggeweest
Omar Sy schittert als Assane Diop

Film :

Vanaf donderdag 5 oktober staat het derde seizoen van Lupin op Netflix. Veel fans wachtte al een lange tijd op de terugkeer van Omar Sy als Assanse Diop, want welke nieuwe avonturen gaat hij beleven en welke nieuwe misdaden gaat hij plegen? Het lange wachten wordt beloond met een geweldig nieuw seizoen. Lees hier de recensie van Lupin seizoen 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Hij duikt overal op
Assane Diop is na zijn acties in het tweede seizoen niet meer veilig in de hoofdstad van Frankrijk en hij vlucht naar... niemand die het weet. Diop duikt namelijk overal en nergens in het land op, natuurlijk ook in zijn zo geliefde Parijs. Kan Diop zijn familie beschermen en zijn wraak doorzetten?

Omar Sy als Assane Diop in 'Lupin' seizoen 3. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 90% | IMDb ★ 7,5

Het verhaal van Pellegrini lijkt voorbij, want 'die ouwe' is achter de tralies beland. Inmiddels heeft Diop zich met zijn wraakactie zodanig in de nesten gewerkt, dat hij eigenlijk zelf zijn eigen grootste vijand geworden is. Daardoor is Diop voor de kijkers van de serie zowel de grote held áls de man die achter elk muurtje en in elk hoekje staat te wachten en zodra de kijker niet oplet weer een truc uithaalt. Dat is ook iets dat we terugzien in de serie: onder de 'normale Fransen' is Diop een held geworden, ondanks zijn slechte daden. Een heel aantal zaken houdt deze serie zeer fris en vrij van het syndroom dat veel series in het derde seizoen treft: we hebben geen moment het gevoel dat 'we het wel gezien hebben'. Natuurlijk is het bijna niet voor te stellen dat we nu al afscheid moeten nemen van Assane Diop en we vragen Netflix dan ook vriendelijk om één laatste streek. Eentje die Lupin trots zal maken. 4,5 ster.

Cast
Naast Omar Sy (Intouchables) zien we ook Ludivine Sagnier, Hervé Pierre, Soufiane Guerrab en Etan Simon in deze serie. Deze productie wordt geleid door George Kay (Hijack).

Vanaf 5 oktober 2023 is Lupin seizoen 3 te streamen op Netflix. Genre: misdaad, drama. Aantal afleveringen: 7. Lengte afleveringen: ca. 40-50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's