Recensie: Awareness dendert door in actie met superkrachten zonder originaliteit en ziel

Recensie: Awareness dendert door in actie met superkrachten zonder originaliteit en ziel
Met Carlos Scholz, Pedro Alonso en toffe schurkenrol voor Óscar Jaenada

Film :

Vanaf 11 oktober is de film Awareness te zien op Prime Video. De streamingdienst heeft een splinternieuwe productie van de Spaanse regisseur Daniel Benmayor online gezet. Fans van X-Men en Star Wars hebben dit al vaker gezien: een superkracht uit de doos. Lees hier de filmrecensie van Awareness.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Reality is an illusion"
Het verhaal gaat over Ian en zijn vader. Zij leven op een afgelegen boot op de rand van de maatschappij. De mannen overleven door kleine oplichting, omdat Ian de vaardigheid heeft om visuele illusies bij anderen op te wekken. Nadat hij per ongeluk zijn krachten in het openbaar blootstelt, probeert een mysterieus, geheim agentschap hem te vangen. Op de vlucht ontdekt Ian dat hij niet de enige is en dat zijn leven een leugen is.

Bron: Amazon Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 54% | IMDb ★ 5,7

Met rollende auto's, explosies, kogelregens en aardige special effects start deze Spaanstalige film hoopvol. Het verhaal is niet nieuw, maar in eerste instantie wil je wel zien hoe dit gaat aflopen: niets is wat het lijkt in Awareness. De cast, met acteur Carlos Scholz als boegbeeld, mist zichtbaar spierballen en stoerheid. Wel is de schurkenrol van Óscar Jaenada er eentje waar we wel enthousiast van worden, maar dat kan de film niet redden. De gevechtschoreografie is helaas simpel en aan de middelmatige kant. De finale hint naar een vervolg, maar of die er gaat komen is nog lang niet zeker. Twee sterren.

Cast
Naast Carlos Scholz (Toy Boy) zijn ook Pedro Alonso (Money Heist: The Phenomenon), Óscar Jaenada (The Shallows) en Lela Loren (Snitch) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Daniel Benmayor (Tracers).

Vanaf 11 oktober 2023 is de film Awareness te zien op Prime Video. Genre: thriller, science fiction, actie. Tijdsduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's