Serierecensie: The Fall of the House of Usher is inktzwarte topserie over macht, wraak, hebzucht en dood

Serierecensie: The Fall of the House of Usher is inktzwarte topserie over macht, wraak, hebzucht en dood
Van de maker van Midnight Mass en The Haunting of Hill House

Film :

Vanaf 12 oktober is de serie The Fall of the House of Usher te zien op Netflix. Wie een liefhebber is van de imponerende hitserie Succession en ook wel graag series in waanzinnige horrorsfeer kijkt, zit met deze serie meer dan goed: Een macabere en duister verhaal over een steenrijke familie waarin de dood altijd heerst. Lees hier de serierecensie van The Fall of the House of Usher.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Fortunato Pharmaceuticals
De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges, hebzucht en macht. Hun leven komt op zijn kop te staan wanneer geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie te sterven door toedoen van een duistere en mysterieuze vrouw uit hun jeugd.

De cast van de serie 'The Fall of the House of Usher'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,8

Om met de deur in huis te vallen: dit is één van de beste series die je op de streamingdienst met de bloederige rode N kunt kijken. Deze serie is gebaseerd op het werk van dichter Edgar Allen Poe en komt van de regisseur en horrorkoning Mike Flanagan (The Haunting of Hill House). Flanagan weet je op briljante wijze - met hier een daar een zeer onverwachte jumpscare - de stuipen op het lijf te jagen. Een horrorserie van formaat met vlijmscherpe dialogen en waar gelukkig ook nog een vleugje humor in zit. Met acht afleveringen van een klein uur straalt de cast in inktzwarte duisternis met onder andere uitstekende rollen voor Mark Hamill (jawel: Luke Skywalker uit Star Wars), Bruce Greenwood en Mary McDonnell. Een dikke aanrader die je tijdens de dagen rond Halloween niet mag missen. Opnieuw slaagt Flanagan met vlag en wimpel: vier en halve ster.

Cast
Naast Carla Gugino (Midnight Mass) en Bruce Greenwood (The Resident) zijn ook Mary McDonnell (Dances with Wolves), Henry Thomas (E.T. the Extra-Terrestrial), Kate Siegel (Hypnotic), Rahul Kohli (iZombie), Zach Gilford (The Purge: Anarchy) en Mark Hamill (Star Wars: The Rise of Skywalker) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Mike Flanagan (The Haunting of Hill House).

Vanaf 12 oktober 2023 is de serie The Fall of the House of Usher te zien op Netflix. Genre: horror, drama. Deze serie bevat acht afleveringen van rond de 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's