Serierecensie: Eén Grote Familie is herkenbare feelgoodserie naar het idee van Chantal Janzen

Serierecensie: Eén Grote Familie is herkenbare feelgoodserie naar het idee van Chantal Janzen
Van de makers van Oogappels, Gooische Vrouwen en Divorce

Film :

Vanaf 14 oktober is de serie Eén Grote Familie te zien op Videoland. De droom van Chantal Janzen komt uit: een dramedy geïnspireerd op het leven van de presentatrice, actrice én moeder. Zitten er ook herkenbare dingen voor moeders op de bank tussen? Lees hier onze serierecensie van Eén Grote Familie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Julia en Taco
Moeder Julia trekt samen met haar twee dochters en zoontje in bij haar vriend Taco en zijn twee dochters en zoon. En flinke verandering voor iedereen binnen dit samengestelde gezin. Want hoe ga je om met verschillende opvoedstijlen, andere normen en waarden, grote frustraties, verdriet om een scheiding en nieuwe bonusgezinsleden?

Acteur Lykele Muus (Taco) en Chantal Janzen (Julia) in de serie 'Eén Grote Familie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 5,0

De NPO-hitserie Oogappels won (op het moment van schrijven) afgelopen donderdag de Gouden Televizier-Ring 2023 en de makers van die serie zitten ook achter deze productie die nieuw op Videoland gearriveerd is (en zelfs een heuze tv-première kreeg op RTL 4). Met acht afleveringen beleven we het wel en wee van een samengesteld gezin met moeder Julia (Chantal Janzen) als spil van de familie. Het personage van Chantal krijgt het zwaar te verduren met tienerterreur, vervelende kinderen en een lastige ex. De erg grappige rol van Jeroen van Koningsbrugge, die Dennis speelt, lijkt hem op zijn lijf geschreven. De prachtige actrices Joy Delima (Rampvlucht) en Lykele Muus (Dertigers) zijn daarnaast een mooie aanwinst voor deze serie. Herkenbaarheid is de sleutel naar succes voor Eén Grote Familie, waar ook de clichés niet worden geschuwd en die dus in volle glorie voorbij komen. Fans van Chantal Janzen hebben een leuke tijd: wij denken dat een tweede seizoen niet ver weg is. Drie sterren.

Cast
Naast Chantal Janzen (Het Verlangen) en Lykele Muus (Publieke Werken) zijn ook Jeroen van Koningsbrugge (Schone Handen), Joy Delima (Rampvlucht) en Selin Akkulak (Sihame) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Will Koopman, Esther Nieuwkoop en Reinier Smit (Gooische Vrouwen).

Vanaf 14 oktober 2023 is de serie Eén Grote Familie te zien op Videoland. Genre: Drama. Deze serie bevat acht afleveringen van rond de 45 minuten. Je kunt de beste fragmenten van Één grote familie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's