Recensie: Net als in de Film is leuke La La Land kloon van oer-Hollandse bodem

Recensie: Net als in de Film is leuke La La Land kloon van oer-Hollandse bodem
Met Noortje Herlaar en Benja Bruijning

Film :

Vanaf 12 oktober is de film Net als in de Film te zien in de bioscopen. Barry Astma mag trots zijn op zijn vrouw Noortje Herlaar, die hier de sterren van de hemel zingt en acteert. Een gezellige feelgood film bomvol muziek, dans, dromen en de liefde die zich niet gelijk laat vangen. Lees hier de filmrecensie van Net als in de Film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sander en Annabel
Als disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars grote dromen en talent ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

Bron: Independent Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 7,5

Romantische komedies heeft ons land al meer dan genoeg – al denken de makers daar maar al te graag anders over. Muziek- en musicalfilms komt daarentegen niet héél veel voor. Het laatste goede voorbeeld was de film De Zevende Hemel uit 2016. Daarom is het alleen maar moedig dat dit soort enorme producties nog steeds op eigen bodem gemaakt worden. Daar heb je lef voor nodig en alleen al om dat te belonen verdienen de makers een applaus. De sterren van de film zijn Noortje Herlaar en Benja Bruijning, die gelukkig chemie met elkaar hebben. Dat voel je de hele film door. De muziek is een feestje met onder andere een bizarre en pikante mash-up van Doe Maar (De Bom gemixt met Wees Niet Bang Voor Mijn Lul). Helaas slaat het feest iets te snel om in drama, iets dat niet lekker uit de verf komt en ook niet echt weet te ontroeren. Toch is deze Nederlandse productie een prima avondje uit met een cast die er zin in heeft. Drie sterren.

Cast
Naast Noortje Herlaar (Soof 3) en Benja Bruijning (Alles is Familie) zijn ook Holly Mae Brood (The Takeover), Kay Greidanus (Nieuwe Buren) en Jip Smit (Overspel) en Kees Hulst (De Vuurlinie) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dorien Goertzen en Albert Jan van Rees (Doris en Wat is dan liefde).

Vanaf 12 oktober 2023 is de film Net als in de Film te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: muziek, drama. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's