Nederland - Schotland live op tv en online (Nations League vrouwen)

Nederland - Schotland live op tv en online (Nations League vrouwen)
Doen de Oranje Leeuwinnen weer mee in de Nations League?

Sport :

Ook de vrouwen spelen in de Nations League tegen andere Europese ploegen. De wedstrijd tegen Engeland - de huidige Europees kampioen - geeft Nederland vertrouwen in het toernooi. De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Schotland is op vrijdag 27 oktober te zien op NPO 3 en online via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Schotland

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Engeland
De eerste wedstrijd in de Nations League voor vrouwen ging door twee pijnlijke fouten van doelman Jacintha Weimar ging de wedstrijd tegen België verloren. Toernooi verloren? Gelukkig niet, want de ploeg van Andries Jonker won de wedstrijd daarna wel knap met 2-1 van Engeland en versloegen de OranjeLeeuwinnen daarmee dus de grote favoriet en de huidige Europees kampioen.

Zwakke broeder?
Op papier is Schotland de zwakke broeder - of in dit geval zuster - in de poule. Toch moeten we dat vooral niet te hard zeggen: in september van vorig jaar speelde de dames ook al tegen Schotland en toen werd er nipt met 2-1 gewonnen. De Schotse dames deden niet mee aan het WK, maar pakte in de Nations League wel al een punt tegen België.

De wedstrijd Nederland - Schotland is op vrijdag 27 oktober om 20.45 uur te zien op NPO 3, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De samenvatting vind je op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's