Sander versus de socials start maandag op NPO 3 met Sander Schimmelpenninck

Sander versus de socials start maandag op NPO 3 met Sander Schimmelpenninck
Hoe beïnvloedt social media onze samenleving en politiek?

Kijktip :

Maandag gaat het nieuwe programma Sander versus de socials van start op NPO 3. De titel verraadt het al, Sander Schimmelpenninck doet onderzoek naar social media. Hoe wordt onze maatschappij hierdoor beïnvloed?

Sander versus de socials gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Waarom doet niemand iets?
Iedereen gaat los op social media en het is uitgegroeid tot een broeinest van haat en intimidatie. Dat heeft heel wat gevolgen. De polarisatie neemt toe in Nederland, het vertrouwen in democratische instituten daalt en politici, wetenschappers en journalisten worden steeds vaker bedreigd. Schimmelpenninck wil weten hoe het gebruik van sociale media onze democratie ondermijnt en hij vraagt zich af waarom niemand hier iets aan doet.

Internettrol en klokkenluider
In de documentaireserie praat hij hierover met onder meer journalisten, moderators, filosofen, advocaten en trollenjagers. In de eerste twee afleveringen brengt Schimmelpenninck een bezoek aan de Tweede Kamer, spreekt hij een voormalige internettrol en gaat hij in gesprek met Facebook-klokkenluider Frances Haugen.

Sander versus de socials is vanaf maandag 30 oktober wekelijks om 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Sander versus de socials terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's