Nieuwe docuserie Geboeid - terug naar Indonesië vanaf donderdag te zien op NPO 3

Nieuwe docuserie Geboeid - terug naar Indonesië vanaf donderdag te zien op NPO 3
Zoektocht naar leven voorouders met Dwight van van de Vijver

Kijktip :

Donderdag 2 november gaat het nieuwe programma Geboeid - terug naar Indonesië van start op NPO 3. Deze docuserie volgt het avontuur van drie jongeren die naar Indonesië afreizen om meer te weten te komen over hun voorouders.

Geboeid - terug naar Indonesië gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv.

Hoe leefden hun voorouders?
De reis wordt geleid door presentator Dwight van van de Vijver, hij vergezelt Gayle, August en Emmy die allen een Indische of Molukse achtergrond hebben. Ze reizen terug naar het land van hun voorouders om een duik te nemen in de geschiedenis. Hoe leefden hun voorouders en wat voor invloed heeft dat op hun eigen leven?

‘Indische zwijgen’
Zo komen ze allerlei vraagstukken tegen waardoor ze meer te weten komen over hun eigen identiteit, geschiedenis en hun plaats in de wereld. Ze onderzoeken wie hun voorouders precies waren en wat kolonialisme en slavernij hebben veroorzaakt. Ze hopen antwoorden te krijgen en zo het ‘Indische zwijgen’ te doorbreken. Ook historica Yulia Pattopang van Het Indisch Herinneringscentrum reist met ze mee.

Geboeid - terug naar Indonesië is vanaf 2 november elke donderdag om 21.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Geboeid - terug naar Indonesië terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's