Serierecensie: The Santa Clauses is chaos in kersttijd met Tim Allen op z'n best

Serierecensie: The Santa Clauses is chaos in kersttijd met Tim Allen op z'n best
Tweede seizoen nu op Disney+

Film :

Vanaf woensdag 8 november staat de eerste aflevering van The Santa Clauses seizoen 2 op Disney+. Tim Allen is op de streamingdienst van Disney terug in de rol die hij succesvol in drie Santa Clauses films en nu dus al in een seizoen van de spinoff serie succesvol wist te vervullen: Mr. Kringle, beter bekend als Santa Claus en voor ons Nederlanders beter bekend als de Kerstman. In welke avonturen stort hij zich deze keer? Lees hier onze eerste indruk van The Santa Clauses seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waardige opvolger
De familie Calvin is terug op de Noordpool, terwijl Scott Calvin zijn rol als Kerstman voortzet nadat zijn pensioenplannen werden gedwarsboomd toen hij er in het eerste seizoen van de serie niet in slaagde een waardige opvolger te vinden.

Tim Allen als Scott Calvin in 'The Santa Clauses'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,3

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van The Santa Clauses.

Af en toe verandert een serie van richting terwijl het verhaal verder loopt. Deze serie doet dat zeer opzichtig: door de "Kribble Krabble" te introduceren zoekt de serie verhaaltechnisch een uitweg om Claus naar een vervanger te laten zoeken. Daarmee komt Cale, gespeeld door Austin Kane, beter tot zijn recht. Er komen een aantal interessante nieuwe rollen voorbij, waaronder Modern Family-oom Eric Stonestreet als de Mad Clause en ook comedian Gabriel Iglesias steekt zijn kop om de hoek. Er gebeurd ongelofelijk veel in deze serie en daarom wordt niet altijd alles even goed uitgewerkt en vooral afgesloten, maar dat mag de pret die deze serie ons geeft tijdens het kijken absoluut niet drukken. 3 sterren.

Cast
Tim Allen (Toy Story) en Elizabeth Mitchell (Outer Banks) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Jack Burditt (Last Man Standing).

Vanaf 9 november 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van The Santa Clauses te streamen op Disney+. Wekelijks volgt een nieuwe aflevering tot de seizoensfinale op 6 december. Genre: komedie, Kerst. Totaal aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 35 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's