Serierecensie: Squid Game: The Challenge is 'echte' spelshow met dikke prijzenpot van 4 miljoen

Serierecensie: Squid Game: The Challenge is 'echte' spelshow met dikke prijzenpot van 4 miljoen
Vermakelijke televisie-experiment mits je de serie hebt gezien

Film :

Vanaf 22 november is de serie Squid Game: The Challenge te zien op Netflix. De bizarre en gewelddadige Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game uit 2021 was een absolute hype en een hit voor de streamingdienst. We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar eindelijk gaan echte mensen de strijd aan voor het grote geld. Lees hier de serierecensie van Squid Game: The Challenge.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Real Game Begins
Net als in de serie doen 456 echte spelers mee aan het spel, waarbij ze op zoek gaan naar een levensveranderende beloning van $4,56 miljoen ((4,37 miljoen euro). Terwijl ze strijden door een reeks spellen geïnspireerd door de originele serie - plus verrassende nieuwe toevoegingen - zullen hun strategieën, allianties en karakter zwaar op de proef worden gesteld terwijl concurrenten om hen heen worden uitgeschakeld.

Beoordeling van Gids.tv

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 3,5

In de eerste aflevering worden belangrijke spelers aan ons voorgesteld. Met onder andere zoon Trey (nummer 301) en moeder (nummer 302) uit Chicago, waarbij de spanning al direct stijgt: gaan ze beiden wel de eindstreep halen? Deze typische Amerikaanse spelshow is het leukste als je ook de serie hebt gezien. Naast bekende kinderspellen zoals Red light, Green Light, en Dalgona, waarin spelers moeten met een naald een vorm uit een suikerkoek snijden (pro tip: kies niet de paraplu), is onder ander ook het nieuwe spel Zeeslag aanwezig in deze spelshow. De simpele spelletjes in combinatie met de mensen - die niet als mensen maar als nummers worden neergezet - die één voor één geëlimineerd worden, levert zeker leuke afleveringen op. Aan de andere kant brengt Squid Game: The Challenge weinig nieuws onder de zon. Echte die hard fans gaan wel genieten.

Het spel 'rood licht groen licht' in de serie 'Squid Game: The Challenge'

Vanaf 22 november is de serie Squid Game: The Challenge te zien op Netflix. De eerste 5 afleveringen van deze spelshow zijn nu te zien op Netflix. Op 29 november volgen nog eens 4 afleveringen, met de laatste aflevering op 6 december. Deze serie bevat 10 afleveringen. Genre: spelshow, reality.

Actuele video's

Meer actuele video's