Denkend aan Zwitserland start zondag op NPO 1: André en Janny maken treinreis

Denkend aan Zwitserland start zondag op NPO 1: André en Janny maken treinreis
Duo gaat jodelen, klimmen en sleeën

Kijktip :

André van Duin en Janny van der Heijden gaan weer samen op pad in het nieuwe programma Denkend aan Zwitserland. Deze keer varen de twee niet door Nederland, maar gaan ze de grens over en laten de boot links liggen.

Denkend aan Zwitserland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Heidi
Na Denkend aan Holland maakt het duo in dit programma een bijzondere treinreis door Zwitserland. Uiteraard is hondje Nhaan er deze keer ook bij, als Janny terugreist naar haar jeugd. Ze was groot fan van de jeugdboeken over het weesmeisje Heidi, die in de Zwitserse bergen woont en bevriend is met geitenhoeder Peter. Janny en André reizen onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Ze proeven van de Zwitserse cultuur en jodelen, alphoornblazen, sleeën en gaan zelfs op een avontuurlijke klimexpeditie.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering start de reis op Amsterdam Centraal. De eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van Zwitserland. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld.

Denkend aan Zwitserland is vanaf zondag 26 november om 21.30 uur wekelijks te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Denkend aan Zwitserland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's