Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in januari 2024

Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in januari 2024
Met onder meer Lift

Film :

Een nieuwe filmjaar, nieuwe kansen. In januari is het weer tijd voor de streamingdiensten, de bioscopen en de filmmakers om het jaar lekker te starten. En jij als kijker zit met je dekentje op de bank te genieten. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in januari 2024.

10 kijktips van Gids.tv

Fool Me Once (1 januari)

Netflix (serie, bingen)

Adeel Akhtar in 'Fool Me Once'. Bron: Netflix
De serie gaat over Maya Stern, die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari Fool Me Once kunt streamen.

Society of the Snow [La sociedad de la nieve] (4 januari)

Netflix (film)

Screencap uit de film 'Society of the Snow'. Bron: Netflix
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Lees hier waar je Society of the Snow kunt kijken.

The Brothers Sun (4 januari)

Netflix (serie, bingen)

Sam Song Li en Michelle Yeoh als 'The Brothers Sun'. Bron: Netflix
De serie volgt Charles Sun, een gangster uit Taipei die zich in zijn leven heeft gevestigd als een meedogenloze moordenaar, maar naar L.A. moet om zijn moeder en jongere broer te beschermen nadat zijn vader werd neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari The Brothers Sun kunt streamen.

Good Grief (5 januari)

Netflix (film)

Dan Levy, Ruth Negga en Himesh Patel in 'Good Grief'. Bron: Netflix
De voormalige schilder Marc is een kinderboekenillustrator die een comfortabel huwelijk heeft met de charismatische Oliver. Wanneer deze komt te overlijden, stort Marc ineen. Met zijn beste vrienden Sophie en Thomas reist hij naar Parijs en staat hij stil bij zijn leven en worden harde, maar goedbedoelde waarheden verkondigd. Lees hier waar je vanaf 5 januari Good Grief kunt kijken.

Insidious: The Red Door (6 januari)

Netflix (film)

Patrick Wilson in 'Insidious: The Red Door'. Bron: Netflix
In deze film keert de oorspronkelijke cast van de horrorfranchise terug voor het laatste deel van de gruwelijke saga van de familie Lambert. Om voorgoed van hun duistere demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het donkere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen. Lees hier waar je Insidious: The Red Door kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Insidious: The Red Door.

Boy Swallows Universe (11 januari)

Netflix (serie, bingen)

Een verloren vader, een stomme broer, een herstellende verslaafde moeder, een heroïnedealer als stiefvader en een beruchte crimineel als babysitter: Eli Bell, een kind in het Brisbane van de jaren '80, probeert gewoon zijn hart te volgen en te begrijpen wat het betekent om een goed mens te worden, maar het lot blijft hem obstakels opwerpen. Bekijk hier waar je vanaf 11 januari Boy Swallows Universe kunt streamen.

Lift (12 januari)

Netflix (film)

Kevin Hart, Vincent D'Onofrio, Gugu Mbatha-Raw, Billy Magnussen en anderen in 'Lift'. Bron: Netflix
De meesterdief Cyrus Whitaker wordt door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeiing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich. Lees hier waar je vanaf 12 januari Lift kunt kijken.

No Hard Feelings (18 januari)

Netflix (film)

Jennifer Lawrence als Maddie in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees hier onze review van No Hard Feelings.

Sixty Minutes [60 Minuten] (19 januari)

Netflix (film)

Emilio Sakraya in '60 Minuten'. Bron: Netflix
MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste. Lees hier waar je vanaf 19 januari Sixty Minutes kunt kijken.

Griselda (25 januari)

Netflix (serie, première)

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix
De serie is geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken. Bekijk hier waar je vanaf 25 januari Griselda kunt streamen.

Wil (31 januari)

Netflix (film)

Stef Aerts en Matteo Simoni in 'Wil'. Bron: Paradiso Entertainment
Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle enorme chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter? Lees hier waar je Wil kunt kijken.

Verder op Netflix

 • Bitconned (1 januari, docufilm) In deze documentaire over waargebeurde misdaad gebruiken drie mannen de wispelturige cryptocurrency-markt om miljoenen te stelen van investeerders en als een koning te leven. Kijk ook de trailer.
 • You Are What You Eat: A Twin Experiment (1 januari, docuserie, bingen) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Kijk ook de trailer.
 • Maggie Moore(s) (5 januari, film) Het verhaal gaat over een lokale politiechef Jordan Sanders. Hij staat voor een raadsel wanneer er binnen een paar dagen twee vrouwen worden vermoord. De twee slachtoffers lijken geen link te hebben, behalve het bizarre feit dat ze allebei Maggie Moore heten. Lees ook de recensie.
 • The Hunt (5 januari, film) Een groep mensen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Maar een jonge vrouw Crystal weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Haar missie: zoek wie hier verantwoordelijk voor is. Kijk ook de trailer.
 • Galaxy Quest (8 januari, film) Achttien jaar nadat hun Star Trek-achtige serie na een paar afleveringen opeens is gecanceld, lopen de acteurs van de serie nog steeds beurzen en conventies af. Ze worden gekidnapt door aliens die denken dat de acteurs échte ruimtehelden zijn, en vragen ze om te helpen met hun oorlog tegen de slechte schurk General Sarris. Kijk ook de trailer
 • The Trust: A Game of Greed (10 januari, realityserie, bingen) Elf vreemden krijgen een kwart miljoen dollar om gelijkmatig te verdelen. Zullen zij hun eerlijke deel opeisen? Of zal de aantrekkingskracht van meer geld ervoor zorgen dat ze elkaar uitstemmen om meer voor zichzelf te houden? Kijk ook de trailer.
 • Champion (11 januari, serie, bingen) Rivaliteit tussen broers en zussen klonk nog nooit zo episch. Candice Carty-Williams' opwindende drama over familie en roem, met een originele soundtrack van de grootste namen uit de zwarte Britse muziek. Kijk ook de trailer.
 • Detective Frost (11 januari, serie, bingen) Commissaris Wiktor Forst (Borys Szyc) komt in actie wanneer er brute moorden plaatsvinden in het Tatragebergte. Tegen de regels in ontdekt hij, met de hulp van journaliste Olga Szrebska (Zuzanna Saporznikow), een samenzwering die wortels heeft in de Tweede Wereldoorlog… Kijk ook de trailer.
 • Love is Blind: Sweden (12 januari, realityserie, bingen) De Zweedse versie van de inmiddels beroemde Netflix datingshow Love is Blind. De Zweedse versie wordt gepresenteerd door Jessica Almenäs.
 • American Nightmare (17 januari, docuserie, bingen) Na een aangrijpende huisinbraak en ontvoering in 2015 wordt een stel ervan beschuldigd de gebeurtenis in scène te hebben gezet wanneer de vrouw opnieuw verschijnt in deze documentaireserie over waargebeurde misdaden. Kijk ook de trailer.
 • KÜBRA (18 januari, serie, bingen) Wanneer een monteur berichten ontvangt die de toekomst lijken te voorspellen, begint hij te geloven dat hij met God spreekt en ontwikkelt hij al snel een aanhang. Kijk ook de trailer.
 • Blue Bayou (18 januari, film) De Koreaan Antonio is in Louisiana door zijn adoptieouders opgevoed. Wanneer voor hem plotseling uitzetting dreigt, wordt hij met zijn afkomst geconfronteerd. Zowel zijn toekomst als dat van zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Kathy en dochtertje Jessie, in de Verenigde Staten is onzeker. Kijk ook de trailer.
 • Full Circle (19 januari, docufilm) In 2014 werd het leven van Trevor Kennison voor altijd veranderd door een gebroken rug. Full Circle is zowel een feilloos onderzoek naar de uitdagingen van het leven na een dwarslaesie, als een viering van de kansen die zo'n tragedie met zich mee kan brengen. Kijk ook de trailer.
 • Love on the Spectrum, S2 (19 januari, serie, bingen) Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.
 • The Kitchen (19 januari, film) In een dystopisch toekomstig Londen waar alle sociale huisvesting is geëlimineerd, vechten Izi en Benji om hun weg te vinden in de wereld als bewoners van The Kitchen, een gemeenschap die weigert hun huis te verlaten. Kijk ook de trailer.
 • The Favourite (23 januari, film) Verhaal van koninklijke intriges, passie, jaloezie en verraad aan het hof van Queen Anne in het Engeland van de achttiende eeuw. Abigail en Lady Sarah strijden om de gunst van de vorstin, maar gunnen elkaar het licht niet in de ogen. Kijk ook de trailer.
 • Badland Hunters [Hwang-ya] (26 februari, film) Na een dodelijke aardbeving geldt in Seoul het recht van de sterkste en komt een onverschrokken jager in actie om een tiener te redden die door een krankzinnige dokter is ontvoerd. Kijk ook de trailer.
 • The Greatest Night in Pop (29 januari, docufilm) Logistiek gezien leek de taak onmogelijk: verzamel 46 van de grootste sterren ter wereld in een studio in Los Angeles en neem een hit op, allemaal op één avond. En dat allemaal zonder mobiele telefoons of e-mail, trouwens.
 • Alexander: The Making of a God (31 januari, docuserie, bingen) Alexander de Grote was koning van de oude Griekse stad Macedonië, algemeen beschouwd als een van de grootste en meest succesvolle militaire commandanten uit de geschiedenis, en had op 30-jarige leeftijd een van de grootste rijken in de geschiedenis gecreëerd.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's