Recensie: horrorfilm Insidious: The Red Door met Patrick Wilson zit vol oude en nieuwe demonen

Recensie: horrorfilm Insidious: The Red Door met Patrick Wilson zit vol oude en nieuwe demonen
Vijfde deel nu te zien in de bioscoop

Film :

Vanaf 6 juli is de film Insidious: The Red Door te zien in de bioscopen. Acteur Patrick Wilson regisseerde deze vijfde film in de horrorfranchise zelf, naast dat hij zelf uiteraard weer de hoofdrol speelde. De jump scares zijn gegarandeerd, het middenstuk is sterk en de finale is een rommeltje. Lees hier de filmrecensie van Insidious: The Red Door.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Face your demons'
Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.

Acteur Patrick Wilson (Josh Lambert) in de film 'Insidious: The Red Door'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 63% | IMDb ★ 6,2

Het is al weer dertien jaar geleden dat James Wan's Insidious het bioscooppubliek de stuipen op het lijf joeg. Het tweede deel (Insidious: Chapter 2) van dezelfde regisseur werd ook enthousiast ontvangen. Het derde deel Insidious: Chapter 3 en vierde film Insidious: The Last Key waren toch iets mindere in de reeks. Regisseur en hoofdrolspeler Patrick Wilson heeft voor dit vijfde deel zelf de touwtjes in handen en dat pakt aardig goed uit. Fans krijgen wat ze willen in een horrorfilm die je behoorlijk op de zenuwen gaat werken. De schrikeffecten zijn goed en oude en nieuwe gezichten passeren de revue. Daarom is het eeuwig zonde dat de laatste half uur minder spannend is, vooral door de matige sets en de afgeraffelde keuzes. Hier had toch meer in kunnen zitten. Wie dacht dat de nachtmerrie van familie Lambert over is heeft het mis, de spin-off Thread: An Insidious Tale is al in productie. Een kleine drie sterren voor deze film.

Cast
Naast Patrick Wilson (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) en Ty Simpkins (The Whale) zijn ook Rose Byrne (Physical), Sinclair Daniel (Bull), Lin Shaye (The Grudge) en Stephen Gray (Murder Under the Friday Night Lights) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Patrick Wilson.

Vanaf 6 juli 2023 is de film Insidious: The Red Door te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror, thriller, mysterie. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's