Recensie: Familia is weinig boeiend familiedrama over Mexicaanse 'Succession'

Recensie: Familia is weinig boeiend familiedrama over Mexicaanse 'Succession'
Netflix serie vol Mexicaans temperament

Film :

Vanaf vrijdag 15 december staat de film Familia op Netflix. Een Mexicaanse familie komt bij elkaar en de patriarch heeft een belangrijke mededeling. Is het wel en wee van deze bijzondere familie het bekijken waard? Wij vinden toch stiekem van niet, alhoewel het sommige mensen misschien wel kan boeien. Lees hier de recensie van Familia.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Olijvenboomgaard
De eigenaar van een olijvenboerderij in de Guadalupe-vallei, Leo woont samen met zijn zoon Benny, een tiener met het syndroom van Down. Eén keer per maand komen zijn dochters Rebeca, Julia en Mariana langs om bij te praten over het leven. De laatste bijeenkomst heeft Leo onverwacht nieuws: een voedingsbedrijf heeft een bod gedaan op de familieboerderij. Leo en zijn dochters hebben maar een paar dagen de tijd om te beslissen of ze de plek waar ze allemaal zijn opgegroeid wel of niet willen verkopen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,2

In Familia worden we gedurende een dag meegenomen in de complexe relaties en verhoudingen van een Mexicaanse familie. Tijdens de maaltijd, gezellig buiten in de idyllische olijvenboomgaard, wordt de toekomst van het familiebedrijf besproken en daarbij komen de onderhuidse spanningen met groot gemak boven tafel. Noem het een flinke knipoog naar de serie Succession, maar dan minder goed en uiteraard een flink stuk korter. Gepassioneerd en temperamentvol doen de familieleden bekentenissen, zoals je verwacht van een Latijns-Amerikaans gezin. Familia weet desondanks onvoldoende te boeien. Als kijker mis je de aansluiting met de personages en met de richting waarin het verhaal zich beweegt. Een lichte teleurstelling maakt zich van ons meester: hier had meer in gezeten. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Daniel Giménez Cacho (Bardo) en Maribel Verdú (Blancanieves) zien we Ricardo Selmen (Esta historia me suena) en Isabella Arroyo (El Refugio) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rodrigo García (Mother and Child).

Screencap uit de film 'Familia'. Bron: Netflix

Vanaf 15 december 2023 is Familia te zien op Netflix. Genre: drama. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's