NOS De Oranjes in 2023 is zaterdag te zien op NPO 2: belevenissen van de koninklijke familie

NOS De Oranjes in 2023 is zaterdag te zien op NPO 2: belevenissen van de koninklijke familie
Met eerste officiële bezoek van Amalia als kroonprinses

Kijktip :

De NOS blikt niet alleen terug op het nieuws van afgelopen jaar, maar ook op het jaar van de koninklijke familie. Wat hebben de royals allemaal meegemaakt in 2023? Je ziet het zaterdag 30 december op NPO 2.

Amalia als kroonprinses
In deze terugblik op het jaar van de Nederlandse koninklijke familie is veel aandacht voor het tienjarige regeringsjubileum van koning Willem-Alexander (en de halvering van zijn populariteit in die periode) en de slavernijexcuses die hij maakte in juli. Daarnaast zijn er beelden van het eerste officiële bezoek van Amalia als kroonprinses, aan het Caribische deel van Nederland.

Prinses Beatrix
Ook prinses Beatrix was dit jaar in de regio: in haar rol van beschermvrouwe van plaatselijke natuurorganisaties bezocht ze Curaçao. Verder was koningin Máxima in Kenia om daar als speciaal VN-gezant inclusieve financiering te bevorderen en er is aandacht voor de eerste officiële optredens van de meerderjarig geworden prinses Alexia, zoals haar aanwezigheid op Prinsjesdag. De presentatie is in handen van Malou Petter. Op onderdelen praat zij met Koninklijk Huisverslaggever Albert Bos.

NOS De Oranjes in 2023 is zaterdag 30 december om 19.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de hele uitzending van NOS De Oranjes in 2023 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's