Docuserie Niemand die het ziet is vanaf maandag te zien op NPO 2

Docuserie Niemand die het ziet is vanaf maandag te zien op NPO 2
Hoe veilig zijn we in tijd van hybride oorlogsvoering?

Kijktip :

Maandag gaat de nieuwe documentaireserie Niemand die het ziet van start bij NPO 2. Dit programma draait om de vraag hoe vanzelfsprekend onze vrede en veiligheid in het tijdperk van hybride oorlogsvoering eigenlijk zijn.

Niemand die het ziet gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nieuwe realiteit
De geopolitieke thriller Niemand die het ziet toont de nieuwe realiteit waarin hackers en spionnen de moderne soldaten zijn in een strijd die wordt gevoerd met desinformatie, digitale aanvallen en sabotage. De serie volgt vijf hoofdpersonen in Nederland, Oekraïne, Taiwan en Brussel die vastbesloten zijn de waarheid aan het licht te brengen en de onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Door de verschillende verhaallijnen, gefilmd in acht landen, komt de strijd om de nieuwe wereldorde dichtbij en wordt duidelijk wat er op het spel staat.

Geheime inlichtingenoperatie in Iran
In de eerste aflevering is onder meer te zien dat journalist Huib Modderkolk de Nederlandse betrokkenheid bij een geheime inlichtingenoperatie in Iran onderzoekt. Is het waar dat een AIVD-agent wordt vermist na een cyberaanval op een kernfabriek? Op zoek naar aanwijzingen daalt Huib steeds dieper af in de schimmige wereld van spionage en sabotage. Europarlementariër Bart Groothuis slaat in Brussel alarm na de mysterieuze aanval op de gaspijpleiding Nord Stream. Hij waarschuwt voor de onzichtbare dreiging vanuit Rusland, China en Iran. In Oekraïne moet journalist Sevgil zich ondertussen niet alleen weren tegen raketaanvallen, maar ook tegen digitale aanvallen op de website van haar krant Ukrainska Pravda.

Niemand die het ziet is vanaf maandag 8 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Niemand die het ziet terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's