Recensie 'Asteroid City': streamen of skippen op SkyShowtime?

Streamen of skippen? Asteroid City is wonderbaarlijk kunstwerk op SkyShowtime
Het jaar van Wes Anderson

Film :

Wes Anderson bracht afgelopen jaar (2023) verschillende films naar de kijker: op Netflix vermaakte hij ons met vier verschillende shorts en in de bioscopen kwam hij met een speelfilm. Asteroid City brengt wat we van Anderson verwachten: symmetrische kunstwerkjes op het scherm.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. In een Amerikaans rustige woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog heel veel meer.

Asteroid City - streamen / kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Net als bij heel veel van het eerdere werk is het ook in deze film is het weer heel zichtbaar dat Wes Anderson aan het roer staat: we kijken eigenlijk naar een toneelstuk in een toneelstuk in een televisieprogramma, gepresenteerd door The Host. Je moet er wel even bij blijven, maar dan zie je ook Andersons meest komische werk tot op heden, waarbij je zo af en toe over de grond rolt van het lachen. Uiteraard is zo'n beetje volledig acterend Hollywood weer aanwezig voor kleine en grote rollen, waarbij vooral 'opa' Tom Hanks en de kleine Jake Ryan er voor ons uit springen.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Deze film komt het beste tot zijn recht op het witte doek, maar aangezien we waarschijnlijk wel weer even moeten wachten tot deze film daar weer verschijnt, zullen we het even met ons eigen tv scherm moeten doen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Asteroid City is nu te streamen op SkyShowtime. Regie: Wes Anderson. Cast: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks. Genre: komedie, science fiction. Tijdsduur: 105 minuten.

Jeffrey Wright en Tony Revolori in 'Asteroid City'. Bron: Universal

Actuele video's

Meer actuele video's