Review 'The Curse': streamen of skippen op SkyShowtime?

Streamen of skippen: The Curse is 'ongemak' vertaald in ingewikkelde serie
Van Nathan Fielder, met Emma Stone

Film :

New Mexico, realityshows en klimaatvriendelijk wonen: het is nu niet perse de eerste associatie die je legt bij het horen van die woorden. Dat zal Nathan Fielder ook gedacht hebben en daarom juist maakt hij deze bijzondere zwarte komedie die je in elke hoek weet te verrassen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De serie volgt Whitney en Asher Siegel, een pasgetrouwd stel dat hun visie voor milieuvriendelijke woningen probeert waar te maken voor de kleine gemeenschap van Española, New Mexico. Het wordt er echter niet makkelijker op wanneer Dougie, een reality-tv-producent met nogal excentrieke trekjes, kansen ziet in hun verhaal.

The Curse - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Het is moeilijk grip te krijgen op hetgeen dat Nathan Fielder met deze serie wil laten zien: aan de ene zijde is er het ongemak van reality-tv, aan de andere kant een relatiedrama over een relatie die al vanaf het begin erg twijfelachtig aanvoelt. Ze lijken goed te hebben gekeken naar series als Twin Peaks en ander werk van David Lynch, want dit is geen serie die je voor het gemak even opzet. De makers lijken er alles aan te doen om het zo ingewikkeld mogelijk te maken. Ongemak is het woord dat de serie het beste omschrijft, want wanneer hebben de twee een masker op en wanneer zien we de 'echte' mensen.

Bekijk ook de trailer

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. De manier waarop deze serie is opgebouwd heb je eigenlijk nog nergens gezien en dat je misschien wel nooit meer gaat zien. Geweldig uniek.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

De eerste vijf afleveringen van The Curse is nu te streamen op SkyShowtime. De afleveringen tot aan de finale (aflevering 10) volgen op 16 februari. Ontwikkeld door: Nathan Fielder (The Rehearsal). Cast: Emma Stone, Nathan Fielder, Benny Safdie. Genre: komedie, thriller. Tijdsduur: 10 afleveringen van 45-65 minuten.

Emma Stone, Nathan Fielder en Benny Safdie in 'The Curse'. Bron: SkyShowtime

Actuele video's

Meer actuele video's