Bioscooprecensie: in Stop Making Sense draait new wave-popgroep Talking Heads op volle toeren

Bioscooprecensie: in Stop Making Sense draait new wave-popgroep Talking Heads op volle toeren
Vlijmscherpe geremasterde concertfilm met leadzanger David Byrne

Film :

Na veertig jaar draait de Talking Heads-film Stop Making Sense opnieuw in de bioscoop; volgens velen de beste concertfilm ooit. En met charismatische zanger David Byrne is het nooit saai en stil zitten in je rode bioscoopstoel is geen optie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

'You may ask yourself'
Door critici beschouwd als de beste concertfilm aller tijden: het live optreden in december 1983 werd gedurende drie nachten opgenomen in het Pantages Theatre in Hollywood en bevat de meest memorabele nummers van Talking Heads. Met onder ander leadzanger David Byrne en zijn waanzinnige band in de hoofdrol.

Bron: A24

Stop Making Sense - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Met nummers als Take Me To The River, Psycho Killer en Once in a Lifetime is deze unieke herbeleving van dit legendarische concert een feest in de bioscopen. Stop Making Sense werd geregisseerd door Jonathan Demme, die later blockbusters als The Silence of the Lambs en Philadelphia maakte. Met veel muziek en weinig woorden start leadzanger David Byrne alleen met het nummer Psycho Killer. Bij elke nummer komen er bandleden en achtergrondzangeressen bij. De show is anno nu nog steeds enorm actueel. Niet alle nummers hebben de tand des tijds doorstaan, bijvoorbeeld Making Flippy Floppy valt wat ons betreft een beetje buiten de boot.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Met een totaal geremasterde versie in beeld en geluid is deze concertregistratie een geweldige avond uit in de bioscoop. Ben je een nostalgische newwaver, een millennial of kom je uit generatie Z? Een avondje Talking Heads mag je niet missen, want dit soort dingen komen niet snel meer terug.

De concertfilm Stop Making Sense is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Muziek. Tijdsduur: 88 minuten.

Bron: A24

Actuele video's

Meer actuele video's