Netflix review 'American Nightmare': streamen of skippen?

Streamen of skippen? American Nightmare is spannende 'raw production' en boeiend tot het eind
Gebaseerd op waargebeurd bizar verhaal

Film :

In deze true crime documentaire - die het vrijwel onverslaanbare Fool Me Once dit weekend van de troon gestoten heeft in de Netflix Top 10 - wordt het mysterie ontrafelt over een stel waarvan de vrouw wordt ontvoerd en de man daarvan verdacht wordt. Totdat zij na 2 dagen weer vrij rondloopt. Hebben we hier te maken met een copycat van David Finchers Gone Girl?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In maart 2015 belt een man 112 en vertelt dat in de afgelopen nacht zijn vriendin is ontvoerd. Het koppel woont samen in Vallejo Californië. De politie ondervraagt hem en vindt dat hij een ongeloofwaardig verhaal opdist. De agent verdenkt hem er in eerste instantie van de ontvoering in scène gezet te hebben. Totdat na twee dagen zijn vriendin ineens weer opduikt. Nu worden de rollen omgedraaid en is zij de verdachte van een geënsceneerde ontvoering.

American Nightmare - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de volledige miniserie.

Wat wij er van vinden
In drie afleveringen wordt een bizar verhaal ontrafeld dat zo ongeloofwaardig is dat je je afvraagt hoe dit zal aflopen: je blijft dus geboeid kijken. In de eerste aflevering doet de vriend zijn relaas over hoe de ontvoering van zijn vriendin is gegaan. In het tweede deel komt zij aan het woord over haar belevenissen. Hoe bizar dit waargebeurde verhaal uiteindelijk blijkt te zijn, wordt in deel drie duidelijk. Niet alleen de ontvoering en de details zijn ongelofelijk: hoe de politie en de FBI hebben gehandeld laat de kijker met een onbestemd gevoel achter. Kan zo'n American Nightmare ook in Nederland gebeuren?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
American Nightmare is de moeite van het streamen waard. Het gebruik van oorspronkelijke beelden gemaakt door de politie met bodycams geeft deze 'raw production' net dat beetje extra spanning en sensatie.

De true crime docuserie American Nightmare is nu te zien op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Tijdsduur: 3 afleveringen van ca. 45 minuten.

Screencap uit 'American Nightmare'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's