Streamen of skippen? Cristóbal Balenciaga is beeldschone mode en historisch topdrama in één

Streamen of skippen? Cristóbal Balenciaga is beeldschone mode en historisch topdrama in één
Met Alberto San Juan in topvorm

Film :

Zijn vernieuwende patronen en silhouetten - coconjassen, hoeden, ballonrokken en zakjurken - vielen in de smaak en zijn onberispelijke vakmanschap werd alom geroemd. Maar niet alles was perfect in het leven van Cristóbal Balenciaga, die naast vele hoogtepunten ook inktzwarte dieptepunten meemaakte. We zien dat allemaal in deze serie.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Haute Couture, verboden liefde en perfectie
Het verhaal over Cristóbal Balenciaga begint als de ontwerper in het jaar 1937 en presenteert zijn eerste Parijse Haute Couture-collectie. Hij heeft een succesvolle carrière achter zich gelaten in zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, waarbij hij de Spaanse elite en aristocratie kleedde. De ontwerpen die in Spanje de trend hadden gezet, werken echter niet helemaal in het verfijnde mode-imperium dat Parijs is geworden, waar Chanel, Dior en Givenchy de maatstaf zijn van de Haute Couture.

Cristóbal Balenciaga - streamen of skippen?

Heb je maar iets met mode in het algemeen, dan is deze Spaanse serie echt de moeite waard. Met een ijzersterke rol voor Alberto San Juan als Cristóbal Balenciaga is het nooit saai. Het verhaal is aangrijpend, indrukwekkend en meeslepend: de oorlog, de moordende concurrentie en een verboden liefde spelen de hoofdrol. Het tijdsbeeld is in perfectie in beeld gebracht in de allermooiste kostuums en jurken die voorbij komen in deze serie. Heb je liefde voor mode in een rijke geschiedenis waarin zelfs Coco Chanel ook nog voorbij komt? Dan mag je dit zeker niet missen. Sensuele belichting en slim camerawerk tonen prachtige historische details en verbazingwekkende couture in deze biografie van de grote mode. Een dikke aanrader voor de liefhebber.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze topserie is een passend eerbetoon aan een geweldige vakman Cristóbal Balenciaga. De cast maakt het allemaal af met sterk acteerwerk, gekleed in waanzinnige kostuums en met oog voor detail. Liefhebbers van mode, geschiedenis en drama mogen deze kwaliteitsserie niet overslaan.

Cristóbal Balenciaga is nu te streamen op Disney+. Cast: Alberto San Juan, Gemma Whelan en Belén Cuesta. Deze serie bevat zes afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: historisch drama.

De cast met onder ander acteur Alberto San Juan in de serie 'Cristóbal Balenciaga'

Actuele video's

Meer actuele video's