Netflix review 'Griselda': streamen of skippen?

Streamen of skippen? Griselda heeft alle ingrediënten voor nieuwe Netflix-hit
Sofia Vergara geweldig als Griselda

Film :

Vrouwen die naar de top klimmen en gedurende de zware klim worden onderschat: het is iets dat we de afgelopen tijd vaker hebben gezien. Dat het zelfs als vrouwelijke drugsbaron moeilijk is voet tussen de deur te krijgen probeert deze serie ons te laten zien. Lukt dat de makers ook?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Een serie geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken, wat haar de bijnaam "The Godmother" opleverde.

Griselda - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de volledige serie, die nu in zijn geheel te bingen is.

Wat wij er van vinden
De serie begint met een quote van Pablo Escobar - zelf toch geen kleine naam in de wereld waarin deze serie zich begeeft. Het laat in een paar woorden zien hoe de maker willen dat jij als kijker naar het hoofdpersonage kijkt. Sofia Vergara stapt in deze serie uit de schaduw van haar Modern Family personage Gloria en wordt gedurende de serie steeds meer de "Godmother" die de serie graag wil laten zien. De opbouwtijd duurt ons eigenlijk iets te lang, maar als je binnen bent dan ben je ook binnen. De eerste vier aflevering gaan over het komen bij de top, de latere over het daar blijven. De verhaalopbouw is simpel en is nergens daadwerkelijk verrassend: zelfs het einde niet. De spannende en actievolle gebeurtenissen blijven uit of gebeuren grotendeels buiten beeld.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Deze serie heeft alle ingrediënten om een succesvolle serie te worden: warme temperaturen, groot misdaad, veel drugs en een stufje mysterie. Helaas mist door de langzame verhaalopbouw en het missen van actie op cruciale punten niet de verslavingsfactor van Narcos en andere topseries op de streamer.

De misdaadserie Griselda is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Doug Miro. Cast: Sofia Vergara, Alberto Guerra, Martin Rodriguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito en Christian Tappan. Genre: misdaad, biografie. Tijdsduur: 6 afleveringen van 48-59 minuten.

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's