Recensie 'De Vaandeldrager Vijf': kijken of skippen op NPO Start?

Streamen of skippen: De Vaandeldrager Vijf is een pareltje onder de telefilms
Telefilm van Hazazah Producties in samenwerking met KRO-NCRV

Film :

In De Vaandeldrager Vijf van Hazazah Producties in samenwerking met KRO-NCRV wordt de kijker een spiegel voorgehouden aan de hand van actuele onderwerpen zoals sensatiebeluste nieuwsmedia en influencers, de kloof tussen arm en rijk en de extreme wanhoop die mensen kunnen voelen. De Vaandeldrager Vijf is te streamen op NPO Start: is dat ook de moeite waard?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum 'gijzelen' vijf vrienden met een Rutte masker op, dit nieuw aangekochte kunstwerk ter waarde van 175 miljoen euro. Ze dreigen het te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een gedupeerde van het Toeslagenschandaal, haar dochter om middernacht terugkrijgt. Ondertussen verstoppen de staatssecretaris van Cultuur, zijn woordvoerster en de museumdirectrice zich op het toilet. Na ontdekking van de drie verstekelingen is er toch sprake van een echte gijzeling en dat heeft grote gevolgen.

De Vaandeldrager Vijf - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Het is opletten geblazen in het begin, maar dat is geen probleem want De Vaandeldrager Vijf pakt je direct. De serieuze maatschappelijke kwesties worden ook met humor aangezet en dat houdt de telefilm in evenwicht. De aanklacht tegen de overheid springt eruit, de boodschap is helder: het is goed mis in dit land en toch is er ruimte voor optimisme. Onverwachte wendingen in de verhaallijn en een getalenteerde cast met onder andere geweldige rollen van
Sabri Saddik (All Stars en Zonen) en van Malou Gorter (Oogappels) maakt van De Vaandeldrager Vijf een pareltje onder de telefilms.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Een originele verwerking van twee zaken die voor ophef en woede onder de Nederlandse bevolking hebben gezorgd: de aankoop van De Vaandeldrager van Rembrandt en het toeslagenschandaal. Streamen is het advies.

De telefilm De Vaandeldrager Vijf is nu te streamen op NPO Start. Regie: Joost van Hezik. Cast: Jorabelle Lukoki, Bright O Richards, Mirjam Stolkwijk. Genre: Nederlands drama. Tijdsduur: 82 minuten.

Vijf Ruttes gijzelen De Vaandeldrager in het Rijksmuseum

Actuele video's

Meer actuele video's