Review 'Six Nations Full Contact': streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: Six Nations: Full Contact toont de humor van het rugby
Nieuwe sportdocu op Netflix

Film :

Netflix bracht de afgelopen jaren met Drive to Survive (autosport), Full Swing (golf), Break Point (tennis) en succesvollere docus als Beckham over de grote voetballer verschillende verhalen van achter de schermen bij sporters en sportwedstrijden. Met Six Nations voegen ze er nu eentje aan toe: rugby. Kan het de casual kijker ook bekoren?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Six Nations toernooi
Ronde na ronde, wedstrijd na wedstrijd strijden de beste rugbyteams van Europa om de trofee van het Six Nations Championship 2023. Geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van het oudste en grootste jaarlijkse internationale rugbytoernooi, terwijl de beste teams in Europa het tegen elkaar opnemen. Naarmate het toernooi vordert neemt de druk en intensiteit toe. Wie gaat er naar huis met de prestigieuze trofee.

Six Nations: Full Contact - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Met het maken van meerdere documentaires komt ook het meer formatteren: Netflix weet door de vergevorderde algoritmes snel wat werkt en wat niet. Het lijkt erop dat de makers van deze serie het meest last hebben van de mengelmoes van Netflix format en storytelling: de serie leunt heftig op humor, maar ook op stereotypes. De serieuze verhalen en moeilijkheden die bij de sport komen kijken blijven vrijwel volledig uit en iedere 'talking head' die de makers kiezen om serieuze duiding te geven bij de onderwerpen komt niet verder dan "hij is goed" of "hij had ruzie met de coach en werd daarom niet meegenomen". Daarentegen horen we wel alles over de moeilijkheden van het hebben van harde tepels. Ja... je moet het maar willen weten.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Het is duidelijk dat Netflix zich wil profileren als streamingservice waar alle behind-the-scenes sportdocumentaires op te zien zijn. Voor rugbyliefhebbers is dat misschien leuk, maar de nieuwe fan wind deze serie absoluut niet om zijn vingers. Overslaan dus.

De serie Six Nations: Full Contact is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Martin Conway en James Gay-Rees. Genre: documentaire, sport. Tijdsduur: 8 afleveringen van 33-47 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's