Docuserie De toekomst is grijs (Omroep MAX) start woensdag op NPO 2

Docuserie De toekomst is grijs (Omroep MAX) start woensdag op NPO 2
Welke problemen zal snelle vergrijzing veroorzaken?

Kijktip :

In de nieuwe documentaireserie De toekomst is grijs richt Omroep MAX de aandacht op de vergrijzing. Vanaf woensdag 7 februari is op NPO 2 te zien wat voor problemen dit zoal in de toekomst zal veroorzaken.

De toekomst is grijs gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

‘Ongekende problemen’
“Als er niet snel een Deltaplan Grijs komt, staan we binnenkort voor ongekende problemen”, zo stelt Omroep MAX. In het crossmediale project (podcast, tv-serie en debat) De toekomst is grijs laten we zien wat dat nu al in de praktijk betekent, hoe er tegen ouderen wordt aangekeken en welke oplossingen Nederlanders zoeken om zich voor te bereiden op een goede oude dag. Deze docuserie toont de snelle vergrijzing van Nederland en wat de gevolgen daarvan zijn.

93-jarige Greet is eenzaam
De eerste aflevering van De toekomst is grijs begint met het verhaal van de 93-jarige Greet Grafhorst uit Linschoten. Greet is nagenoeg blind, maar nog te goed voor een verpleeghuis. Zonder de hulp van dochter Jolanda zou ze zich niet meer redden. De buurvrouwen, die ook op leeftijd zijn, zorgen soms voor wat gezelligheid. De dagen duren lang voor Greet, ze is eenzaam.

De toekomst is grijs is vanaf 7 februari iedere woensdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De toekomst is grijs terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's